Tämä pasta on kaikkien Sisilialaisten herkkua! Niinkuin varmaan kaikki tietää välimeren ruoka koostuu enimmäksen tuoreista vihanneksista ja maan antimista!! Parsakaali on todella suosittu vihannes Italiassa ja sitä käytetään hyvin usein perinteisiin ruokiin. Kaiken lisäksi se on todella terveellinen vaikka sen maku ei tietääkseni kaikkia miellytä. Minulle se on ollut aina suuri herkku!!
Äitini kokkaili mulle aina lounaaksi tämmöistä pastaa ja olin silloinkin todella vaativa ruoan suhteen. Halusin että juustoa oli paljon ja pysyi hyvin kermaisena pastassa. Kun aloitin itse kokkailla niin vahvojen makujen ystävänä lisäsin peperoncinoa, eli Italialaista chiliä. Maku vaan parani mutta äiti ei siitä kovin tykännyt ;D No ei, tulisuutta saa olla jälkimaussa ja hillitysti, se ei saa peittää oikean ruoan maun. Mutta tässä tämä nyt on:
400g lyhyttä pastaa (esim. perhosia tai orecchiette)
500g parsakaalia
100g tuoretta mozzarellaa tai raastetta
5 rkl parmesaania
1 valkosipulikynsi
Oliiviöljyä
1 rkl chiliä rouhittuna
Suolaa
Pippuria
4 annosta:
Keitä parsakaalit pehmeäksi suolatussa vedessä.
Älä heitä pois keitinvettä!! Tarvitset sitä pastaan.
Kuumenna pannussa 2 rkl oliiviöljyä, valkosipulikynsi ja chili.
Siirrä pehmeät parsakaalit pannuun ja paina ne muussiksi.
Lisää 3-4 kauhallista vettä, hämmennä ja jatka paistamista pienellä lämmöllä.
Keitä pasta ohjeiden mukaan.
Lisää parsakaaliseokseen parmesaani ja sekoita valmis pasta.
Maista suolaisuus. Sekoita kunnolla ja sitten nam nam!! :)
Kommentit
Lähetä kommentti