Tämä on Italialainen juhlaruoka! Uunipasta ajaa vähän samaa tarkoitusta kuin lasagne, eli sitä kokataan vaan sunnuntaisin tai erillisiin juhlapäiviin. Jokaisella alueella on tietenkin oma spessu ja salainen resepti. Joku käyttää kunnon lihapaloja, jotkut lisää munakoisoa, jotkut pekonia, jotkut sieniä, jotkut salsicciaa ja jne...lista on pitkä. Tämä on meidän perheen resepti :)
400g lyhyttä pastaa (penne, tortiglioni, maccheroni, jne)
700g naudanjauhelihaa
1 sipuli
1 porkkana
1 lehtisellerin varsi
500g paseraattu tomaatti
1dl herneitä
1 valkosipulikynsi
Tuoretta basilikaa
1tl fenkoolinsiemeniä
Suolaa
Mustapippuria
-
3-4 keittettyä kananmunaa (viipaloitua)Kinkkusiivuja (parempi jos savuinen)
Parmesaania raastettuna
100g mozzarellaa
6 annosta:
Aloita kastikkeella:
Pilko hyvin pieneksi paloiksi sipuli, porkkana ja selleri ja paista öljyssä.
Lisää jauheliha ja ruskista hetken.
Lisää paseraattu tomaatti, herneet, 1 kauhallinen vettä, valkosipuli, fenkoolinsiemenet, basilika, suola ja pippuri.
Anna kiehuu noin 20min.
Ota valkosipulikynsi pois.
Kiehauta vesi, lisaää suola ja keitä pasta.
Kun pasta on valmis,
sekoita se kastikkeeseen ja kaada osa uunivuokaan niin että pohja peittyy.
Peittele (käytä puolet annoksista) kinkulla, kananmunalla, mozzarellalla ja parmesaanilla.
Tee sama prosessi uudestaan, vaikkapa vielä pari kertaa.
Peitä vuoka alumiinifoliolla ja laita vuoka uuniin 200 asteeseen noin 40min.
Ota folio pois ja ruskista kunnolla pinta noin 15-20min.
Kommentit
Lähetä kommentti