Nami nami nami! Aina kun uunista tulee yrttisen kanan tuoksu tulee lapsuus mieleen.
Talvella kun oli todella kylmä sisällä niin mieltä lämmitti tämä upea yrttinen tuoksu.
Äippä valmisti tätä sillöin tällöin ja pakko tunnustaa että olin ja olen hulluna tähän.
Lempi asia kuitenkin olivat potut, kun paloivat oikeen kunnolla vuoan pohjaan ja muodostivat rapean ruskean kuoren.
Mausteena toimi tuore rosmariini omalta pihalta ja mustapippuri. Voi niitä aikoja!
Tämä ruoka onnistuu hyvin myös suomessa tietty mutta turha sanoo että oman pihan yrttien makua on turha hakea.
Tyydyn kuitenkin tähän nyt, varsinkin kun saa lisää vähän chiliäkin sekaan! :P
1,5 kg kokonainen kana
1 kg perunoita
2 kpl laakerinlehtiä
Tinjamia
Rosmariiniä
Persiljaa
Chiliä
Mustapippuria
Suolaa
Oliiviöljyä
2-3lle:
Putsaa kana kunnolla joka puolelta (lihakauppias kyllä putsaa valmiiksi kaiken)!
Hiero reilusti oliiviöljyä kanaan pintaan ja sisälle. Ripottele samalla suolaa.
Murskaa morttelilla yrtit, chili ja pippuri. Hiero kaikki kunnolla pinnalle ja sisään.
Putsaa ja leikkaa perunat pieneksi paloiksi. Mausta öljyllä, suolalla ja samalla yrttimixillä.
Aseta kana ja peruna uunipellille paistopussin sisälle (sopiva koko on 3-5kg). Sulje pussilla omalla liuskalla ja tee yläpuolelle pieni reikä niin että höyryt tulevat ulos.
Paista uunissa 200 astetta noin 2 tuntia. Pinnan pitää olla oikein kauniin ruskean värinen.
Aivan upea ateria joka sopii vähän erikoiseen päivään tai juhlaan!!!
Kommentit
Lähetä kommentti