Ihania rapeita ja kevyita pipareita. Taikina on aika iso, niin voitte puolittaa annokset. Resepti vähän poikkeaa yleisiin suomalaisiin ohjeisiin, mutta lopputulos on ihana ja sileä taikina! On ilo valmistaa joka vuosi tämmösiä tuoksuvia herkkuja!
Piparit:
570g jauhoja
200g voita
2dl tummaa siirappia
1 1/2 rkl kanelia
1 rkl jauhettua inkivaariä
1 tl jauhettua neilikkaa
1 rkl pomeranssia
Ripaus jauhettua mustapippuria
Ripaus suolaa
Ripaus muskottipähkinää
Kuorrutus:
250g tomusokeria
2 valkuaisia
1 tl sitruuna mehua
Elintarvikeväriä (maun mukaan)
Noin 50 piparia:
Vatkaa yleiskoneella tai sähkövatkaimella siirappi, sokeri ja voi kunnon kermaiseksi vaahdoksi.
Sekoita kulhossa mausteet ja jauhot. Siivilöi suoraan vaahtoon varovasti ja aina vatkaen.
Lisää taikinaan 5 rkl vettä ja sekoita vielä hetken.
Ota taikina työtasolle ja vaivaa lopulta käsin ja muodosta kunnon jämäkän ja sileään taikinapallon.
Pyöritä kelmuun ja anna taikinan levätä jääkaapissa noin 1-2 tuntia.
Kauli taikina hyvin ohueksi (jos tykkäät paksuista pipareista jätä taikina hieman paksuksi, mutta tarkkaile paistoaika) ja leikkaa muoteilla haluamasi piparit.
Ota ylijäänyt taikina pois ja vaivaa sillä uusi taikinalevy. Vältä nostaa pipareita, sillä ne ovat herkkiä repeämään, niin valmista suoraan muotit uunipaperin päällä.
Paista uunissa 180 astetta noin 10-15 min.
Anna jäähtyä kunnolla.
Valmista kuorrute vatkaamalla kunnolla valkuaiset. Lisää pikkuhiljaa siivilöity tomusokeri ja mehu. Värjää seos.
Siirrä seos pursotuspussiin ja koristele piparit.
Anna jäähtyä yön yli.
Anna jähmettyä.
Kiva vaihtoehto piparimuotteja!
Kommentit
Lähetä kommentti