MUSTAHERUKKAINEN GLÖGIJUUSTOKAKKU
Aivan ihanan pehmeä ja mausteinen juustokakku on oikea valinta jälkiruoaksi joulu aterian jälkeen! Pohjana toimii murustetut piparkakut ja täytteenä lämmin glögimausteinen mousse.
Päälle tummaa hyvää glögiä. Koristeena voi käyttää kanelitankoja, tähtianista ja mantelia.
Koristelu tässä kuvassa on aika pikainen, sillä en kerennyt saada asiat loppuun ja ihmiset jo odotteli jälkkäriä pöydällä niin kiireisenä hetkenä tämä saa hyvin kelvata! :D

Pohjaan:
200g joulupipareita
100g voita

Täyte:
200g tuorejuustoa
2dl kuohukermaa
1dl tomusokeria
Vaniljatanko
1 appelsiini (mehu)
3 kpl liivatelehtiä

Päällinen:
2 dl glögiä
1 dl mustaherukkamehua
2 kpl liivatelehtiä


Noin 22 cm kakkuvuoka:

Pohja: Murskaa keksit kunnon jauhoksi. Sulata voi ja lisää joukkoon. Sekoita kunnolla. Kaada seos avattavaan kakkuvuokaan johon pohjalla leivinpaperia ja reunalla reunakalvoa.
Painele tiivisti seos pohjaan ja laita kylmään muutama minuutti.

Täyte: Vatkaa kuohukerma vaahdoksi sokerin ja vaniljan kanssa. Lisää tuorejuusto. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä. Lämmitä appelsiini mehu ja sulata liivatelehdet joukkoon. Kaada seos kreemiin ja sekoita kunnolla.

Ota keksipohja pois kylmästä ja kaada päälle juustokreemi. Tasoita kunnolla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 3h. Mielummin yön yli.

Hyytelöön: Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä. Lämmitä glögi ja mehu, (lisää haluttaessa lissä mausteita) ja sulata liivatelehdet joukkoon.

Anna jäähtyä kunnolla, hämmentämällä pitkään (niin että jäähtyy muttei hyydy). Kaada seos kakun päälle ja anna hyytyy jääkaapissa vähintään 2-3h.

Koristele manteleilla, kanelitangoilla ja tähtianiksella!
Kommentit