KINKKUPIIRAKKA



Tässä hyvä tapaa hyödyntää joulukinkun jäämiä! Upea ja ruoakaisa piirakka on aina kaikkien mielin. Tässä minun piirakassa on käytetty kinkun lisäksi, tomaattia, purjoa ja parmesaania. Hyvä syy tyhjentää jääkaappia. Tämä ruoka valmistuu noin tunnissa mutta riittää monelle ja monta päivää.
Vaihtelua antaa neliömäinen muoto :)

500g ruispiirakka taikinaa

tai

2 dl jauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
150 g voita
1/2 vettä

Täyte:

300g kinkkua (iso kokonainen pala)
1/2 pieni purjo
5-6 kirsikkatomaattia
150g mustapippuri-tuorejuustoa
2 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
Tuoretta persiljaa
Permesaania
Suolaa
Mustapippuria

6-8 annosta:

Sekoita kulhossa taikinat. Lisää kylmä voi ja sekoita käsillä kaiken hyvin nopeasti. Lisää vettä ja vaivaa kunnon napakka ja sileä taikina. Kääri kelmuun ja anna levätä jääkaapissa 30 min.

Sillä aikaa pilko pieneksi paloiksi kinkku, viipaloi ohueksi purjo ja leikkaa kirsikkatomaatit puoleksi.

Kauli taikina ohueksi leivinpaperin päällä (vuon kokoiseksi + 3cm joka puolelta reunoille).

Käännä paperi ylösalasin niin että taikina on alapuolella ja siirrä öljyttyyn ja jauhottuun vuokaan.

Paina taikina kunnolla pohjaan joka puolelta paperin avulla. Ota paperi varovasti pois.

Tee taikinaan reikiä haarukalla niin että kyspyy kunnolla ja ei jää pehmeäksi.

Sekoita kulhossa kunnolla kananmunat, ruokakerma, mustapippuri tuorejuusto, kinkku, purjo, tomaatit, suola ja persilja.

Kaada seos piirakkataikinan päälle ja tasoita.

Nipistä taikinan reunat sisäänpäin niin että muodostuu kaunos kehys.

Raasta tuoretta parmesaania pinnalle.



Paista uunissa 200 astetta noin 45-50 min (riippuu kuinka paksu piirakka on).

Piirakka on valmis kun pinta on kaunis ruskea.



Anna levätä 5min ja tarjoile lämpimänä! Nam!








Kommentit