RANSKALAISET MARENGITMiten olisi muutama herkullinen marenki viikonlopuksi? Helppoja valmistaa mutta vaativat vaan paljon aikaa kuivumiseen. Tämä resepti neuvoaa ranskalaistyylistä valmistusta, eli kaikki aineet vatkataan kylmittäin ja sitten uuniin kuivumaan muutamaksi tunniksi! Pieni vinkki: valmista pinkin värisiä sydän muotoisia marenkia ystävänpäiväksi ja ilauta kaverisi tai rakkaasi näillä ihanilla itsetehtyjä pikku makeisilla! Ei ole kivempaa lahjaa!3 valkuaista
220g tomusokeria
Ripaus vanilliinisokeria (ei pakollinen)
Ripaus suolaa
3-4 tippaa tuoretta sitruunamehua

Noin 25 marenkia:

Ihan ekana putsaa ja kuivaa oikein hyvin monitoimilaitteen kulho. Voit käyttää ihan normaalia kulhoa ja sähkövatkainta jos jaksat vatkaa pitkään.

Vatkaa oikein kunnon kovaksi vaahdoksi kananmunat ja puolet siivilöyty tomusokeri.

Kun seos on oikein ilmava ja valkoinen lisää loput siivilöytystä sokerista ja loput aineet varovasti mutta ei vielä sitruunamehua.

Vatkaa vielä hetken ja lisää mehu, se antaa seokselle kauniin kiiltävän ja valkoisen värin.

Vatkaa ainakin 10 min.

Siirrä seos pursotuspussiin. Haluttaessa voit jaksaa seoksen eri kulhoon ja värjää geeli elintarivikeväreillä. Laita kuitenkin kaikki saman pussiin jos haluat raitoja tai eri sävyisiä marenkeja.

Peitä uunipelti uunipaperilla ja pursota siihen muotoja valintasi mukaan.

Laita heti uuniin ja paista 80 asteessa ainakin 2 tuntia.

Tarkista marenkien tilanne noin tunnin jälkeen että miltä näyttävät.

Marenki on valmis kun se on kova, kevyt ja kuiva. Älä kuitenkaan ota niitä pois uunista ennenku 2-2,5 tuntia on kulunut.

Marenkien ei pidä saada väriä.

Jäähdytä hetken ja nauti! <3
Kommentit