PANNACOLADA



Kaikkea sitä keksii kun avaa jääkaapin ja huomaa että kuohukerma pitää käyttää pois. Niin keksin PannaColadan, makea ja kirpeä kesäinen Pannacotta jossa ananashyytelöä päällä. Maku muistuttaa just PiñaColada drinkkiä! Helppo valmistaa, tämä jälkkäri tuo vähän kesää mieleen tähän kylmään talveen!

Pannacotta:

2 dl kuohukermaa
2dl kookoskermaa
2tl sokeria
Ripaus vaniljasokeria
3 liivatelehteä

Hyytelö:

2dl ananas täysmehua
2 liivatelehteä

4 annosta:

Kiehauta kattilassa maidot ja sokerit. Heti kun seos alkaa kuplia ja paisumaan ota pois liedeltä ja sulata joukkoon liivatelehdet jotka olet pehmentänyt jo ajemmin pitäämällä kylmässä vedessä noin 5 min.

Kaada seos jälkiruokakulhoihin ja siirrä hyytymään jääkaappiin noin 3 tuntia tai enemmän.

Kun pannacotta on hyytynyt voit alkaa valmistaa hyytelön.

Lämmitä noin 3 rkl ananasmehua ja sulata joukkoon pehmennetyt liivatelehdet.

Kaada noin 1 cm paksu kerros pannacotan päälle ja laita taas lepäämään jääkaappiin noin 2 tuntia.

Koristele kookoshiutaleilla ja ananas paloilla.

Nauti heti!

Ps: lisää maitoseokseen 1 rkl rommia ennenku kaadat nesteen jälkkärikulhoihin!

Kommentit