INKIVÄÄRITURSKAA JA VÄHÄN ERILAINEN PERUNAMUUSSIAurinkoiset päivät ja kesä lähestyy ja sen näkee myös keittiössä! Ruoka muuttuu raikkaammaksi ja kauniin väriseksi! Kaupoista ja torilta alkaa sesonkituotteet tulla esille...mitä parempaa kuin tuoda ne lautaselle! Kevään kunniaksi tein raikkaan inkivääriturskaa maukkaan perunamuussin kaveriksi! :)


Kalaan:

400g turskan selkäfilettä
4cm tuoretta inkivääriä
1 sitruuna
Valkosipulikynsi
Tuoretta persiljaa tai korianteria
Oliiviöljyä
Chiliä
Suolaa
Pippuria

Sesamsiemeniä

Muussiin:

5 isoa jauhoista perunaa
1 palsternakka
Nokare voita
Maitoa
Tuoretta persiljaa
Suolaa
Pippuria

Tuoretta parsaa
Kevätsipulia

4 annosta:

Marinoi ensin kala. Pilko persilja/korianteri ja valkosipuli. Pursita kulhoon sitruunamehu ja lisää sitten 1 tl oliiviöljyä, suolaa, chiliä, pippuria, persilja/korianteri ja pippuri. Raasta sekaan inkivääri. Sekoita kunnolla ja laita kalat astiaan jääkaappiin marinoimaan ainakin tunniksi.

Keitä pestyt ja kuoritut perunat ja palsternakka suolaisessa vedessä kunnes ovat hyvin kypsiä. Valuta keitinvesi pois mutta jätä noin 1-2 kauhallista pohjaan. Survo perunat. Lisää joukkoon maitoa niin paljon kuin tarvitsee että muussista tulee kaunis sileä seos muttei velliä. Lisää nokare voita ja mausta vielä suolalla, mustalla pippurilla ja persiljalla.

Paahda pannulla hetken sesamsiemenet ja paista sitten kalat. Lisää pannulle vielä marinaadilientä. Paista kauniiksi molemmista puolista noin hetken. Ei tarvii kauan, sillä tuore kala kypsyy ja kuivuu nopeasti.

Pilko kevätsipuli ja höyrytä parsat pienellä siitruunansiivulla.

Aseta muussi lautaselle, sitten parsat ja sitten kalat! Ripottele päälle kevätsipulia!

Hyvää kevättä! :D


Kommentit