KANA-PESTOQUICHE


Herkullinen kanapestopiirakka. Kuten nimi jo sanoo, olen käyttänyt tähän annokseen pestoa, kanaa ja parmesaania. Piirakka on hyvin ruokaisa ja maukas! Sopiva pic-nicille, töihin evääksi, juhliin tai vaan herkulliseen koti ateriaan! Nam!

1 kiekko tai 500g piirakkataikinaa (pakaste)
-
400g maustamattomia kanasuikaleita
1 purkki pestoa
1 rkl parmesaania
3 kananmunaa
2dl ruokakermaa
Chiliä rouhittuna
Suolaa
Pippuria

6 annosta:

Sulata ohjeiden mukaan piirakkataikina.
Voitele ja jauhoa avattavaa kakkuvuokaa.
Laita taikina kahteen uunipaperiarkkiin väliini ja kauli se ohueksi muttei liikaa. Kauli pyöreäksi, hieman isompi kun kakkuvuoan pohjan koko.
Ota päällimmäinen paperi pois, laita ylösalas ja siirrä varovasti taikina kakkuvuoan päälle. Paina nyt sormilla kunnolla pohjaan ja reunoihin. Ota paperi poi ja tee pieniä reikiä pohjaan haarukalla.

Paista kanasuikaleet pannulla sauolalla, pippurilla ja chilillä.

Vatkaa kananmunat, ruokakerma, parmesaani, suola ja pippuri.

Lisää piirakkapohjaan pieniä teelusikallisia pestoa, lähes jokapuolelle.

Kaada päälle kanat ja tasota.

Kaada nyt kananmuna seon kanan päälle ja tasoita.

Lisää taas pieniä lusikallisia pestoa pintaan, jokapuolelle.

Ripottele lisää parmesaania ja pippuria.

Käännä taikinan reunat pikkaisen sisäänpäin ja nipistele sormilla niin että muodostuu nätti kehys.

Paista uunissa 200 astetta noin 50 min!

Kommentit