HYVÄÄ JUHANNUSTA SITRUUNA GRANITA OLUT-DRINKKILLÄ!Olutboomin mukaan on tullut myös kauppoihin ja baareihin uusia drinkki trendejä johon kuuluu olut. Sisiliassa tätä on tehty jo '70 luvulla yhdistämällä ihanan kirpeä ja raikas sitruunagranita ihan perus paikalliseen olueeseen. Yleensä Lager tyyliseen. Vähän tuunasin tätäkin drinkkiä ja kokeilin sitä kesäiseen Hoegaardeniin. Voi sitä tietenkin soveltaa kaikkiin raikkaisin kesäsiin IPA tyylisiin tai vielä parempi Black IPAan. 
Toivotan teille kaikille tällä drinkillä hyvää Juhannusta ja olkaa ihmisiksi!!
Palataan taas blogin ääreen maanantaina kun ollaan festarilta kotiuduttu. Seuratkaa kuitenkin FB sivua tai Instagramia kun saattaa tulla mielenkiintoisia oluita esille ja tärkein kaikista Hiisin Nummirock olut. Viime vuoden nimikko olut oli todella sitrunaista ja raikasta...mitäköhän tänävuonna? :) 


Vink Vink: vaihda sitruuna greippiin!! Nam!!!! Jaan teidän kanssa kuitenkin molemmat reseptit niin jokainen saa rakentaa oman kesädrinkin lempi olueella!!!! :D

Sitruuna granita:

5 dl sitruunamehua (tuoretta)
5 dl vettä
250 g sokeria

Greippi granita:

5 dl greippimehua (tuoretta)
5 dl vettä
250 g sokeria


Noin 4 annosta:

Kiehauta vesi ja kaada joukkoon sokeri. Keitä kunnen seos muuttuu siirrappiseksi ja tosella kirkkaaksi. Anna jäähtyä kunnolla.
Lisää sitruunamehu/greippimehu ja sekoita kunnolla.
Maista onko maku kohdillaan.
Laita seos tasaiseen muoviastiaan ja laita pakkaseen.
Sekoita granita 30min välein noin 3-4 tuntia.
Joskus seos voi jäätyä nopeammin niin sekoita joka 15 min kunnes seos on kaunista jäistä kreemiä.
Odota kuitenkin kunnes seos on todella kova ja melkeen täysin jäätynyt. Ota ulos pakkasesta, sekoita kunnolla ja syö 5 min päästä.

Tarjoile jääkylmässä lasissa laittamalla pohjaan reilu 1 dl granitaa ja 3dl olutta. Juo pillillä vaikka olutta ei saisi :D Nam!

Tämä on tällä selvä! Nauttikaa auringosta ja granita drinkkiolueesta!! 

Hyvää Juhannusta!! 

Eikuin menoksi!!!!!!!!!!!! Jippii!!! 


Kommentit