Olen aina tykännyt kesäkurpitsasta ja kaikissa eri muodoissa.
Nyt ajattelin tosiaan tehdä helppoja täytetyjä kesäkurpitsoja uunissa.
En paista jauhelihaa etukäteen sillä tykkään että lihan oma liemi imeytyy suoraan kesäkurpitsan sisään ja antaa niin paljon paremmat maun!
Kannattaa hyödyntää nämä kausituotteet nyt kun ovat parhammillaan!!!
4 isoa ja paksua kesäkurpitsaa
400g naudanjauhelihaa (10-17%)
1 sipuli
1 valkosipulikynsi
Gouda juustoraastetta
Parmesaania
Tuoretta basilikaa hienonnettuna
Tuoretta persiljaa hienonnettuna
Chilirouhetta
Oreganoa
Suolaa
Mustapippuria
4 annosta:
Halkaise kahteen kesäkurpitsat ja kaiva vähän täytettä pois lusikalla.
Pilko pieneksi paloiksi kesäkurpitsan täyte, silpuli ja valkosipuli.
Sekoita nämä kulhossa jauhelihan kanssa ja lisää mausteet ja yrtit.
Siirrä kesäkurpitsan uunipellille uunipaperin päälle.
Laita jauhelihaseos tiivisti kesäkurpitsan kuoppaan ja ripottele oikein reilusti juustoraastetta ja parmesaania päälle.
Ripottele vielä oreganoa.
Kypsennä uunissa 200 astetta noin 40 minuuttia.
Nauti heti!
Kommentit
Lähetä kommentti