PUOLUKKAKUUTIOT


Italialaisia kokkailusivuja selailemassa tämän kaltainen leivos tuli vastaan ja heti otti huomioni. Olen pitkään miettinyt puolukkapiirakkaa leipoa mutta silti ei mitään perinteistä. Ajattelin sit soveltaa pikkaisen tätä reseptiä omiin tarpeisiin ja luoda siitä mehevä ja tukeva puolukkakakkua josta leikkaa pirtsakkaita kuutioita. Pehmeä ja tahmee jogurttipohja sopii hyvin kirpeän puolukan kanssa ja rapean crumblekerroksen kanssa. Täyttävät kuutiot sopivat aamupalaksi, välipalaksi tai vaan herkutteluun! 


Pohjaan:

450 g jauhoja
2 kananmunaa
80 g sokeria
120 g pehmeää voita
1 tl leivinjauhetta
200g vaniljajogurttia

Crumble:

150 g jauhoja
100 g voita
100 g sokeria

Lisäksi:

300 g tuoreita puolukoita
Mantelijauhoja
Mantelirouhetta

30 x 20 vuoka tai hieman isompi : 

Valmista ekana crumble taikina. Sekoita jauhot, sokeri ja nypitty voi keskenään. Työskentele käsillä kunnon sileä taikina. Jos taikina on liian kuiva lisää tilkka maitoa sekaan.
Kääri taikinapallo kelmuun ja laita jääkaappiin hetkeksi lepäämään.

Valmista pohja. Sekoita isolla lusikalla kananmunat, sokeri, pehmeä voi ja vaniljajogurtti keskenään.

Sekoita kulhossa jauhot ja leivinjauhe ja siivilöy kreemin päälle nätisti.
Sekoita lopuksi kakki kunnolla. Jos taikina on liian tukeva lisää maitoa.

Voitele ja jauhoa nelikulmanen vuoka.

Kaada kreemi päälle ja ripottele oikein kunnolla mantelijauhoa ja rouhetta.

Aseta puolukat tasaisesti koko pinnan alueelle.Ota crumbletaikina pois jääkaapista ja murenna se puolukoiden päälle niin että peittyvät.

Ripottele vielä mantelirouhetta päälle.Paista uunissa 180 astetta noin 50-60 min vuoan koosta riippuen (jos pieni vuoka niin taikina on korkeampi ja kestää enemmän).
Kokeile hammastikulla että kakku on kypsä.Ota kakku pois uunista ja anna jäähtyä kunnolla.Leikkaa kakku kuutioksi ja tarjoile aamupalaksi, välipalaksi tai vaikka jälkkäriksi! :)

Kommentit