Tonnikala |
Miekkakala |
2 isoa tuoretta miekkakalan medaljonkeja
2 isoa ja paksua tuoretta tonnikalan medaljonkeja (pyydä välimeren tonnikalaa, eli "punainen tonnikala")
5-6 kuorillisia jättikatkarapua per henkilö
Sitruunakastike:
2 valkosipulikynttä hienonnettuna
1 dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
2 isoa sitruunaa
1 dl oliiviöljyä
Suolaa
-
Grillaukseen kuivattu oreganon oksa ja 4 varrastikkua
4 annoasta:
Jos et ole nappara näiden kalojen kanssa pyydä suoraan kalakauppiiaan leikata sinulle valmiiksi oikean kokoisia pihviä oikealta kulmalta.
Miekkakalaa |
Miekkakalaa |
Valmista sitruunakastike.
Purista sitruunat ja lisää persilja, valkosipuli ja suola.
Lisää öljy.
Hämmennä kaikki oreganon oksalla jossa runsaasti lehtiä.
Älä heitä pois.
Valmistele ja lämmitä hiiligrilli (se on oltava vain hiiligrilli).
Öljyä pikkasen kaksipuolista ritilää jossa otin ja aseta ihan ekana miekkakala ja tonnikala.
Laita grilliin kypsymään ja kasta kaikki pihvit reilusti sitruunakastikkeella, taputtamalla lihaa oreganolla. Käytä siis oksaa sutina.
Paista vaan muutama hetki per puoli, kunnes ohut miekkakala on kypsä ja tonnikala kaunis ruskea ulkopuolelta mutta punertava sisältä.
Tonnikala |
Tonnikala |
Tarjoile kaikki herkut pöytään kerralla ja nauti merellisesta ruoasta!!!
Kasta kalat vielä kastikkeella ja dippaa siihen tuoretta leipää!!
Kommentit
Lähetä kommentti