TONNIKALAA, MIEKKAKALAA JA JÄTTIRAPUJA GRILLISSÄ SISILIALAISITTAIN




Tonnikala 
Miekkakala
On aina ilo palata kotiin Sisiliaan!! Meri, aurinko, vuoret ja tietenkin ruoka! Jokainen vuosi pyydän isältäni aina yhtä tiettyä ruokaa : tuoretta välimeren tonnikalaa (punaista tonnikalaa, laadukkaampaa mitä löytyy), miekkakalaa ja jättirapuja! Nam! Kaikki nämä herkut tuoreena kalastusalukselta tai tukulta suoraan grilliin!! Kaiken päälle lisäksi tuore leipä ja sitruunakastike josta sitruunat suoraan oman pihan sitruunapuusta!! :) Enemmän luomua ja lähiruokaa ei voi olla! :)


2 isoa tuoretta miekkakalan medaljonkeja
2 isoa ja paksua tuoretta tonnikalan medaljonkeja (pyydä välimeren tonnikalaa, eli "punainen tonnikala")
5-6 kuorillisia jättikatkarapua per henkilö 

Sitruunakastike:

2 valkosipulikynttä hienonnettuna
1 dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
2 isoa sitruunaa
1 dl oliiviöljyä
Suolaa
-
Grillaukseen kuivattu oreganon oksa ja 4 varrastikkua

4 annoasta: 

Jos et ole nappara näiden kalojen kanssa pyydä suoraan kalakauppiiaan leikata sinulle valmiiksi oikean kokoisia pihviä oikealta kulmalta.

Miekkakalaa


Miekkakalaa


Näitä ei tosiaan tarvitse putsata kun keskeltä löytyy vaan yksi luu.

Tonnikalaa


Tonnikalaa


Aseta katkaravut varrastikkuihin noin 5-6 per henkilö.




Valmista sitruunakastike. 
Purista sitruunat ja lisää persilja, valkosipuli ja suola. 
Lisää öljy. 
Hämmennä kaikki oreganon oksalla jossa runsaasti lehtiä.
Älä heitä pois.

Valmistele ja lämmitä hiiligrilli (se on oltava vain hiiligrilli). 
Öljyä pikkasen kaksipuolista ritilää jossa otin ja aseta ihan ekana miekkakala ja tonnikala.



Laita grilliin kypsymään ja kasta kaikki pihvit reilusti sitruunakastikkeella, taputtamalla lihaa oreganolla. Käytä siis oksaa sutina.
Paista vaan muutama hetki per puoli, kunnes ohut miekkakala on kypsä ja tonnikala kaunis ruskea ulkopuolelta mutta punertava sisältä.

Tonnikala
Tonnikala

Grilla katkaravutkin samalla tavalla kastamalla kastikkeella.


Tarjoile kaikki herkut pöytään kerralla ja nauti merellisesta ruoasta!!!
Kasta kalat vielä kastikkeella ja dippaa siihen tuoretta leipää!! 
NAM!



Kommentit