TURSKAA HABANEROGREMOLADAN KERA


Gremolada on tuttu tapa maustaa lihaa pohjois Italiassa, erityisesti Milanossa jossa sitä käyttään ossobucon kanssa. Se on pelkkä persilja-valkosipulimurua (gremolá eli murustettua Milanon murteella ) jossa runsaasti sitruunankuorta. Antaa ruoalle raikkautta ja makua ilman kaloreita! :) Sopii myös loistavasti kalalle. Itse annoin lisäpotkua habanerolla :P Kyllä maistuu!


Kala:

800 g turskan selkäfilettä (tuore)
4 rkl jauhoja
2 sitruuna (mehu ja kuori raastettuna)
Tuoretta persiljaa hienonnettuna
Suolaa
Oliiviöljyä

Habanerogremolada:

1 sitruuna (kuori raastettuna)
1/4 punainen habanero
1 valkosipulikynsi
Tuoretta persiljaa

4 annosta:

Kala ja Gremolada:

Valmista ihan ensimmäiseksi gremolada.
Hienonna oikein kunnolla persilja, valkosipuli ja habanero (käytä varoen, sillä se on yksi maailman tulisista chileistä. Älä koske silmiä).
Siirrä kulhoon ja raasta joukkoon sitruunankuori.
Laita sivuun odottamaan.





Putsaa kala tarvittaessa.
Purista syvään lautaselle sitruunan mehu ja raasta toiseen kulhoon kuori.
Mausta mehu suolalla, persiljalla ja 1 tl oliiviöljyllä ja marinoi turskan fileet noin 10min.
Pyöritä fileet kevyesti jauhoissa jossa sitruunankuorta ja paista pannulla 1 rkl oliiviöljyn kanssa.
Lisää pannuun marinaadimehu ja anna pikkaisen kuivua.

Annostele kala lautasille ja paina käsillä jokaisen fileen päälle oikein voimakkaasti gremoladan.
Sa olla reilu ruokalusikallinen jokaisessa.

Tarjoile heti lämpimänä herkullisien bataattiranskiksien kera!
Katso bataattiranskiksien ohje täältä!




Kommentit