PIZZA AL TAGLIO CON PATATE eli PERUNAPELTIPIZZAPerunapizza saattaa kuulostaa Suomalaisille hyvin oudolta mutta se on oikeasti todella yleinen ja iso herkku meilläpäin Sisiliassa ja Italiassa. Ravintolasta et tätä löydä sillä se on Tavola Caldan oma erikoisuus. Kylässäni tarjoillaan tätä tavallista perunapizzaa ja toinen versio jossa salsiccia muruja päällä joka on hyvin maukas :P Aina kun käyn hakemaan pizzapalaa toivon että tätä löytyisi mutta se häviää ennenkuin edes uunista tulee. Peltipizzaan ei tarvii jättää isoja reunoja. Nyt kokailin tehdä itse! :)  (Huom. kuvassa näkyy toinen pizzan puolikas jossa eri täytteitä, laitan siitäkin pienen ohjeen alle)

Pohja: 

3 dl kädenlämpöistä vettä (40 astetta)
25g hiivaa
Jauhoja (tarkkaa mittaa ei ole, lisää sen verran kun tarvii)
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä

Täyte:

4 isoa perunaa
Tuoretta mozzarellajuustoa (2 palloa)
1 punasipuli
Rosmariiniä
Oreganoa
Mustapippuria
Oliiviöljyä

6 pizzapalaa (Italialaisessa koossa eli isoja) : 

Sulata kunnolla hiiva lämpöiseen veteen.
Lisää vähitellen jauhoja ja sekoita käsillä.
Lisää suola ja oliiviöljy ja vaivaa lisää.
Lisää sen verran jauhoja kun taikina tarvitsee ettei jää sormiin enään kiinni.
Lisää vielä pikkasen öljyä ja muodosta taikinapallo.
Taikinapallo pitää olla sileä, pehmoinen ja lämpöinen.
Siirrä pallo kulhoon kuivaan ja lämpimään paikkaan ja anna kohota vähintään 2 tuntia.

Putsaa, kuori ja viipaloi ohueksi perunat. Laita kylmään veteen odottelemaan käyttöä.
Pilko myös punasipuli pieneksi paloiksi.

Levitä sormilla taikina koko pellin mittaan. Kauta kaulinta vaan jos pakko. Sormilla pitäisi onnistua vetäämään koko taikina kunnolla niin että jääkivasti ilmaa sekaan.Leikkaa mozzarella viipaileiksi ja revi sitten palaisia koko pizzapohjan päälle. Voit myös mozzarellasuikaleita käyttää.Aseta kauniisti perunaviipaleet ja ripottele päälle sipulipalaset.

Ripottele kunnolla rosmariini, oregano ja mustapippuri.Paista uunissa 225 astetta noin 15-20min kunnes juusto ja potut on saanut hieman väriä.

(Minä tein kaksi makuisen pizzan. Toisen osaan tulee paseraattu tomaatti, mozzarellaa, kinkkusiivuja ja keitetty kananmuna viipaleina. Oreganoa ja oliiviöljyä päälle.)

Ota pizza pois uunista ja ripottele lisää oreganoa ja hius oliiviöljyä.Leikkaa pizza nelimuotoiseksi palaksi ja tarjoile heti! :P

Syö pizzapala käsin niinkuin oikeassa tavola caldassa!!

Nami!!
Kommentit