Yksi herkku mitä en ole aikoihin syönyt on uuniriisiä. Sitä myydään Italiassa tavola caldassa lounasaikana tai tietenkin valmmistetaan kotona. On todella suosittu kotiruoka sillä halpa, täyttävä, helppo ja riittää moneelle nälkäiselle tai pariksi päiväksi. Mehevä riisi muuttuu todella herkulliseksi juuston kanssa joka saa olla ihan reilusti!! Kokeilkaa vaikka heti! :)
4 dl pitkäjyväriisiä
600g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 porkkana
1 lehtisellerin varsi
1 valkosipulikynsi
1 dl herneitä
1 munakoiso
400g paseraattutomaattia
3 kananmunaa (keitettynä)
100g saunapalvikinkkua
100g mozzarella (raaasteena)
Parmesaania
Tuoretta basilikaa
Suolaa
Pippuria
6-8 annosta (jos teet isolle porukalle naposteltavaksi juhliin riittää jopa 20 suulle) :
Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää suola. Odota että viesi kiehuu taas ja laita riisi kiehumaan ohjeiden mukaan. Älä keitä sitä kuitenkaan puuroksi. Valuta riisi kuin valmis.
Pilko sipuli, porkkana ja selleri tosi pieneksi paloiksi ja paista pannulla 1 tl oliiviöljyllä. Lisää valkosipuli ja anna ruskistaa hetken. Leikkaa pieneksi kuutioksi munakoiso. Lisää jauheliha ja munakoiso ja ruskista. Lisää sitten paseraattutomaatti, herneet, suola ja pippuri. Anna muhia ainakin 10 min miedolla lämmöllä. Lisää kourallinen tuoretta basilikaa ja vaikka oreganoa. Sekoita kunnolla. Ota valkosipuli pois.
Sekoita riisi ja kastike keskenään ja siirra osa uunivuokaan niin et pohja peittyy kunnolla.
Aseta päälle viipaloitu kananmuna, kinkku, mozzarella ja parmesaani. Jatka näin ja muodosta muutama kerros.
Pinnalle jätä kuitenkin kananmuna, inkku, mozzarella ja paljon parmesaania.
Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin 180 astetta noin 40min. Ota folio pois ja jatka kypsentämistä kunnes pintä on rapea ja kaunis ruskea.
Tarjoile heti mutta varoa että se on tosi kuuma!! :)
Ps. Laita paljon juustoa niin se hienosti sulaa riisin väliin :D
Kommentit
Lähetä kommentti