ESPRESSO PLUMCAKE




Italiassa Plum Cake ovat todella suosittuja aamupala ja välipala kakkuja.
Nimi tulee Englantilaisesta vanhasta leivän muotoisesta kakusta johon perinteisesti käytettiin luumuja. ajan kanssa on muodostunut uusia makuja ja tyylejä.
Plum Cake ehdoton täyte on jogurtti, joka tekee tämän kakun kosteaksi ja kuohkeaksi.
Tämän lisäksi haluaisin nyt jotain erilaista joten lisäsin osaan taikinaan espressopuruja antamaan makua ja väriä.
Tämä kakku ei ole kovin makea ja espressopurut maistuvat jopa väkevältä eikä normaalilta kahvilta joten lopputulos on vahvan luonteinen aamupala kakku.




250 g jauhoja
120 g sokeria
3 kananmunaa
2 dl turkkilaista jogurttia
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl espressopuruja
Tomusokeria koristeluun

Noin 12 annosta: 

Vatkaa kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri oikein kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää vaahtoon jogurtti ja jatka vatkaamista.
Lisää siivilöity jauho joukkoon ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina kahteen osaan.
Jätä toinen osa kuitenkin vatkauskulhoon.
Lisää espressopurut ja vatkaa uudestaan hetken.

Käytä isoa leipävuokaa. Voitele vuoka vuokasprayllä.

Kaada taikinat vuorotelleen vähän kerrallaan monta kertaa. Tee lisää kuvioita haarukalla.



Paista uunissa 180 astetta noin 50 minuuttia.

Takina kohoaa kauniisti keskeltä ja lopuksi repeaa.
Se kuuluukin repeää niin muodostuu kiva kuvio päälle josta näkee vähän sisustaa.

Kokeile 50 min kohdilla hammastukulla kakun kypsyyttä.



Ota kakku pois uunista ja anna jäähtyä hetken.




Ota kakku vuoasta pois ja ripottele päälle paljon tomusokeria.

Nauti vielä kun kakku on hieman lämpöinen sisiältä!

Säilyy muovipussussa muutama päivä. Makukin paranee <3



Nam!

Nyt jaksaa taas leikkiä....

Kommentit