400g täysjyvä pastaa
2 isoa kesäkurpitsaa
1 sitruunan kuori
1 sitruunan mehu
Oliiviöljyä
1 tl kuivattua minttua tai muutama lehti vahvaa minttua
Tuoretta basilikaa
Suolaa
Mustapippuria suoraan myllystä
4 annosta:
Laita isoon kattilaan vesi kiehumaan. Kun vesi kiehuu lisää suola ja anna kuplia vielä hetken.
Lisää pasta ja kypsennä ohjeiden mukaan.
Maista pasta noin 2 min ennen pakkauksen antamaa aikaohjetta ja jatka hetken kypsentämistä kunnes on al dente tai mieluinen.
Älä keitä ylikypsäksi.
Sillä aikaa kun laitat veden kiehumaan viipaloi juustohöylällä kesäkurpitsat.
Laita kattilaan noin 3 rkl oliiviöljyä ja sitruunan kuori.
Lämmitä öljy ja lisää sitten kesäkupritsavipaleet.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Purista vähän sitruunamehua sekaan.
Anna paistua rauhassa sillöin tällöin sekottaen noin 5 minuuttia.
Kun kesäkurpitsat ovat pehmeitä lisää yrtit.
Sekoita kunnolla.
Kun pasta on kypsä valuta vesi pois ja kaada pasta suoraan pannulle.
Sekoita oikein kunnolla.
Lisää vielä vähän sitruunamehua ja 2 rkl oliiviöljyä.
Sekoita ja aseta lautasille.
Ripottele päälle vielä vähän sitruunankuorta ja pippuria!
Kommentit
Lähetä kommentti