GRUYÉRE-KURPITSA SIENI TARTELETTE



Tämä syksyn värinen alkupala vie kielen mennessä. Rapeaa, makeaa ja sopivan kermainen kurpitsa-sieni tartelette tuo kauden satoa pöytään. Pohjaan on käytetty piirakkataikinaa. Täyte koostuu juusto-kurpitsakreemistä, paahdetusta kurpitsasta ja sienistä. 



1 levy valmista briseé taikinaa (piirakkataikinaa)
1/2 myskikurpitsa
Kouraallinen ruskeita herkkusieniä
1 valkosipulikynsi
Nokare voita
1 rkl hunajaa
0,5 dl maitoa
50g Gruyere juustoa
Ripaus valkopippuria
Tinjamia
Rosmariiniä
Suolaa
Mustapippuria

12 tartelette:

Aloita sulattamalla taikina. Kauli taikina ohueksi.
Ota pieni vuoka (tartelette vuoka) ja leikkaa taikinasta vuoan kokosia pyöreitä palasia.
Aseta taikina reunoja myöten vuokiin.
Tee pieniä reikiä haarukalla niin että kypsyy tasaisesti.

Putsaa ja leikkaa kurpitsa pieneksi kuutioiksi.
Ota siemenet talteen. Putsaa, kuivaa ja mausta tippa öljyllä, suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa noin 10 min.



Paista osa kurpitsasta pannulla voilla, rosmariinillä, tinjamilla, hunaajalla, pippureilla ja suolalla.
Paista toinen osa uunissa samoilla mausteilla noin 200 astetta kunnes kurpitsa on pehmeä.
Sulata juusto pienessä kattilassa maidon kanssa.
Siirrä pannulla paistetut kurpitsat ja juustokastike kulhoon ja muussaa sauvasekottimella.

Täytä pienet piirakat muussilla puoliksi ja paista uunissa 200 astetta noin 20 min.

Paloittele sillä aikaa sienet ja paista pannulla voilla, tinjamilla, suolalla ja pippurilla.

Ota piirakat ulos uunista ja täytä ne pintaa myöten paahdetulla kurpitsalla ja sienillä.

Koristele tinjamilla ja paahdetuilla kurpitsansiemenillä.



Kommentit