Kakkupohja:
Valmistetaan lasitekniikalla. Eli 3 lasia:
7 kananmunaa
100% sokeria
60% jauhoja
10% tummaa kaakaojauhetta
30% perunajauhoja
30% perunajauhoja
1 rkl piparkakkumaustetta
1 tl vaniljasokeria
Ripaus suolaa
Täyte ja kuorrutus:
4 dl täysmaitoa
100g sokeria
40g jauhoja
1 tl vaniljasokeria
7,5 dl vispikermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
200g marjasekoitusta (mustikka, puolukka, vadelma, mansikka, jne)
Tomusokeria
20x10 cm kakkuvuoka:
Valmista sokerikakkupohja lasitekniikalla.
Ota 3 samankokoista lasia tai 3 samankokoista mittaa (esim läpinäkyvä mittakannu toimii tässä hyvin).
Laita ekaan 7 kananmunaa ja mittaa sen mukaan sitten sokerit yhteen lasiin ja muut loput ainekset prosenttimäärinä viimeiseen.
Vatkaa kananmunat ja sokerit oikein kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita keskenään jauhot, kaakaoja mausteet.
Siivilöi ne kananmunavaahtoon ja sekoita kaikki tasaiseksi taikinaksi oikein hellästi.
Varo ettei taikina lässähdä.
Ota 3 samankokoista lasia tai 3 samankokoista mittaa (esim läpinäkyvä mittakannu toimii tässä hyvin).
Laita ekaan 7 kananmunaa ja mittaa sen mukaan sitten sokerit yhteen lasiin ja muut loput ainekset prosenttimäärinä viimeiseen.
Vatkaa kananmunat ja sokerit oikein kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita keskenään jauhot, kaakaoja mausteet.
Siivilöi ne kananmunavaahtoon ja sekoita kaikki tasaiseksi taikinaksi oikein hellästi.
Varo ettei taikina lässähdä.
Voitele nyt kakkuvuoka. Vuokaspray on paras.
Kaada taikina vuokaan ja taputa muutaman kerran työtasolle niin ilmakuplat katoavat.
Paista uunissa 180 asteessa noin 50-60 min.
Älä avaa uunia ennen sitä. Kakkupohjaa saa olla kultaisen värinen.
Valmista sillä aikaa täyte.
Sekoita keskenään sokerit ja jauho pienessä kattilassa.
Lisää pikkuhiljaa maito ja lämmitä hellalla kunnes muuttuu paksuksi.
Siirrä kreemi kulhoon ja anna jäähtyä oikein kunnolla. Peitä kelmulla.
Vatkaa vispikerma vaniljakreemijauheella oikein kovaksi vaahdoksi.
Kun kreemi on hyvin kylmä lisää pikkuhiljaa ja varovasti kermavaahto sekaan.
Sekoita oikein hellästi niin etten kermavaahto lässähdä.
Leikkaa päällimmäisestä (eli kuoresta) veitsellä tai muotilla pieniä joulukuusia tai muita koristeita.
Laita jokaisen kakkukiekon väliin kreemiä ja metsämarjoja. Kasaa korkea kakku jossa kaikki kerrokset.
Nyt on kakku valmis! :)
Kommentit
Lähetä kommentti