IMPEPATA DI COZZE - SINISIMPUKAT ITALIALAISITTAIN




Ikuinen klassikko. Italiassa suuri sinisimpukkaherkku valmistuu alle 10 minutissa ja pienellä vaivalla.
Usein tätä annosta tarjoillaan joka alkuruoaksi tai pääruoaksi jossa tietenkin simpukoiden määrä kasvaa ja kylkeen tarjoillaan leipää.
Impepata di cozze tarkoittaa Italiaksi "pippuriin upotetut sinisimpukat", ja niinkuin tulette huomaamaan sitä käytetään todella paljon.
Tähän perinteiseen reseptiin ei kuulu viini mutta halutaessa voit lisätä pannulle 2 dl valkoviiniä kun lisäät simpukat. 
Suolaa ei tule lainkaan, sillä sinisimpukat avatessaan erittelevät suolavettä ja kypsyvät siis omassa liemessä. Muista vaan putsata ne kunnolla ja heittää pois avamattomat kuoret! :)

2 kg tuoreita eläviä sinisimpukoita
4 valkosipulikynsia viipaleena
2 tl chilirouhetta
2 sitruunaa
Tuoretta persiljaa
3 rkl oliiviöljyä
Rouhittua mustapippuria

4 annosta: 

Aloita putsaamalla sinisimpukat.

Pese kylmän juoksevan veden alla simpukat ja tarvittaessa ota pintaliat pois pata-patalla tai veitsellä.


Ota esille mielellään iso ja korkeareunainen pannu jossa kansi.

Lammitä pannussa öljy ja viipaloitu tuore valkosipili.

Anna hetken paistua ja kaada puhtaan sinisimpukat pannulle.

Laita kansi päälle ja anna miedolla lämmöllä paistua noin 6-7 minuuttia.

Tämä aika riittää sinisimpukoille kypsentyä ja erittämään vedet ulos.

Älä sekoita kauhalla simpukoita, vaan heiluta koko pannua.

Tarkista samalla simpukoita kun sekoitat.

Heitä pois kiinni jäänneet kuoret.

Kun kaikki tämä on tehty mausta simpukat chilirouheella ja todella reilulla määrällä mustapippurilla (noin 1 reilu tl).

Ripottele vielä runsaasti persiljaa päälle ja sekoita heiluttamalla pannua.

Siirrä simpukat lautasille ja tarjoile lämpöisenä leipä palasien kanssa.

Ripottele päälle vielä tuoretta persiljaa! Nami! :)



Kommentit