LÄMMIN PARSA-KAMPELASALAATTI




Kevät tekee todella nopeasti tuloa ja ruoatkin alkavat muuttua kevyemmäksi ja värikkääksi. Kaupoista alkaa löytyä jo ekat kausituotteet kuten parsaa ja kevätsipulia. Tuoretiskiltäkin löytyy hyvää kalaa. Kun nämä ainekset yhdistyy syntyy upeita annoksia kuten tämä lämmin ja hyvin sitruksinen parsa-kampelasalaatti kiinankaalipedillä. Ruokaisia ja maukasta! :)

500 g kampelan tuoreita fileitä
1 dl ruisjauhoja
1 tl fenkoolinsiemeniä
Tuoretta persiljaa hienonnettuna
Suolaa
Mustapippuria
Voita paistamiseen.
-
16 kpl vihreitä tuoreita parsatankoja
Voita paistamiseen
-
Salaattisekoitus tai kiinankaalia

Salaattikastike:

2 sitruunan mehu
3 rkl oliiviöljyä
Tuoretta persiljaa hienonnettuna
Suolaa
Mustapippuria

4 annosta :

Putsaa tarvittaessa kala.
Sekoita lautasella ruisjauhot, yrtit ja mausteet.
Käännä kalafileet seoksessa huoleellisesti.
Sulata pannulla voi ja paista kampelafileet muutaman minuutin kypsäksi.

Leikkaa parsoita kovat osat ja huuhtase.
Sulata pannulla voi ja lisää 2 rkl vettä.
Paista parsat muutaman minuutin maustamalla suolalla ja pippurilla.
Lisää myös pikkaisen sitruunamehua.

Valmista salaattikastike.
Sekoita oikein voimakkaasti kaikki ainekset keskenään ja kaada 1/2 osa salaattiin.
Sekoita kunnolla.

Aseta salaatti lautasen pohjalle, päälle parsat ja viimeiseksi paneroitu kala.

Kasta annos vielä kastikkeella ja nauti heti hienosta ja erikoisesta salaatista ;P