Joka ihminen tekee lettuja omalla tavalla, jotkut tykkää suolaisista, jotkut pehmemmistä ja jotkus oheuista ja kuivista.
Salaisuus kaikessa on vähän rasvaa, oikea määrä kananmunia ja hyvä pannu!
Myynnissä on hyviä painavia lettupannuja ja voin kyllä kaikille suositella sellaista! Eron huomaa heti!
Mielestäni lettujen ei tarvii lillua voissa ja olla lötköjä, mutta ohuita, tukevia ja vain hieman rasvaisia. Jos pidät sellaisista tämä muunneltu oma resepti sopii aivan mainiosti siihen!
4dl maitoa
60g voita
250g jauhoja
Ripaus suolaa
Täyte:
Nutellaa ja kermavaahtoa
tai
Nutellaa, pähkinärouhetta ja kookoshiutaleita
tai
Nutellaa ja pistaasirouhetta
Tomusokeria päälle.
Noin 10 isoa lettua:
Sekoita kulhossa vispilällä kananmunat vaahdoksi. Lisää maito ja ripaus suolaa.
Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti vispilällä.
Sulata voi ja kaada joukkoon.
Sekoita taas.
Anna seoksen levätä huoneenlämmössä noin 30 min.
Lämmitä lettupannu ja sulata siihen pieni voinokare. Levitä rasva koko pannulle sudilla.
Kaada noin 1-1,5 dl lettutaikinaa ja paista hetken kypsäksi varoen ettei pala tai jää kiinni.
Pyöritä lettu toistepäin lastan avulla.
Anna vielä hetken kypsyä ja siirrä sokeroidulle lautaselle. Jatka näin.
Levitä lettuun reilusti nutellalla ja ripottele päälle pähkinät, kookoshiutaleet tai pistaasirouhe tai kermavaahto.
Kommentit
Lähetä kommentti