Perintein granita on tosiaan sitruunan makuinen vaikka variatioita löytyy monta. Kokeilin ihan uteliaisuuden takia verigreippii sitruunan sijaan. En ole semmosta granitaa ikinä maistanut. Lopputulos? Pinkki ja aivan kirpeä ja raikas kesäherkku!! Nami Nami!!!! Aivan mainio kevyt ja raikas suunpuhdistus rasvaisen grilliruoan jälkeen ;)
5 dl verigreippimehua (tuoreista sitruksista puristettuna)
5 dl vettä
250 g sokeria
Noin 6 annosta:
Granita:
Kiehauta vesi ja kaada joukkoon sokeri. Keitä kunnen seos muuttuu siirrappiseksi ja tosella kirkkaaksi. Anna jäähtyä kunnolla.
Lisää verigreippimehu ja sekoita kunnolla.
Maista onko maku kohdillaan.
Laita seos tasaiseen muoviastiaan ja laita pakkaseen.
Sekoita granita 30min välein noin 3-4 tuntia.
Joskus seos voi jäätyä nopeammin niin sekoita joka 15 min kunnes seos on kaunista jäistä kreemiä.
Jäädytä kuitenkin kunnes seos on todella kovaa. Anna sulata sit noin 10 jos kivikova ja sekoita sillöin tällöin. Granita muuttuu kiiltäväksi jäähilekreemiksi!
Nauti sellaisenaan tai briochella!!
Kommentit
Lähetä kommentti