CRAFT BEER HELSINKI 2016


Letra D Red Ale

Loppu on...eikuin seuraavan maistiaisen aika!
 Craft Beer Helsinki on niinkuin nimi sanoo käsityöolueiden ja pienpanimoiden festari. Tätä järjestetään ekaa kertaa 30.6-2.7.2016 Rautatientorilla, ihan Helsingin sydamessä.


Kolmen päivän tapahtuma joka yhdistää herkullisen Streed Foodin ja Suomalaisia sekä ulkomaalaisia pienpanimoita. Alueelle ei ole pääsymaksua mutta vain lasin lunastus. 3€ makso pieni normaali lasi ja 4€ jalallinen lasi. Otettiin tietenkin jalallinen kun sopii paremmin kaikkiin oluttyyppeihin. Narikka oli ilmainen! Olutta sai ostaa 150ml 3-4€ tai 300ml 7-9€.
Harmissaan jouduin töistä katsella kuvia ja videoita ensimmäisistä vieraista kun itse olisin päässyt paikan päälle vasta lauantaina. Ja ehkä parempi niin! Kommentien ja kuvien peruusteella alueelle oli ihan valtava jono ja kassasysteemit takkuili kovasti.
Lauantaina oltiin jo paikalla klo 12.30. Alue oli vielä lähes tyhjä. Päästiin heti sisään, ladattiin maksukortit ja nautittiin porottavasta auringosta. 
Pienen kierroksen jälkeen päädyttiin maistaa Portugaalista olutta jonka jälkeen siirryttiin teltasta toiseen etsimään jotain mielenkiintoista.


Meidän makuaisteja piristi nämä oluet (suosikki järjestyksessä):

-Hopping Brewster Grimr Gruit Ale 7,5% (Suomi): Valloittavan suolainen ja hedelmäinen. Hapan mutta ei liikaa. Ehdottomasti paras makuelämys tälle päivälle. Minun suosikki!

-Malmgård Imperial IPA 8,9% (Suomi): Paksu ja pähkinän värinen. Makea, vahva, siirappinen mutta raikas ja humalainen. Tän päivän toinen suosikki! 


Letra D Red Ale


-Letra D Red Ale 6 % (Portugaali): Punainen, paahteinen, raikas ja maltainen jälkimaku. Kolmas Suosikki.

-Malmgård Emmer IPA 6,2 % (Suomi): Eri viljan maku tulee paahteinena läpi, kevyt, raikas, humalainen. Ikuinen suosikki!

-Brouwerij De Molen Bommen & Granaten Barley Wine 11,3 % (Hollanti): Hedelmäinen ja hyvin paahteinen Barley Wine. Helppo juoda. Kaunis karamellin väri.

-Lehe Session IPA Kazbek 4,7 % (Viro): Pihkainen, makea, hunajainen ja siirappinen raikas olut.

Lehe Session Ipa ja Black Ipa


-Lehe Black IPA Jolly Newfie 6,5 % (Viro): Ei niin humalainen kuin voisi odottaa. Paahteinen kyllä.

- Hiisi Bruxellensis Lupus Bruxellensis Double IPA 9% (Suomi): Parempi versio Humulus Lupuksesta. Humalainen ja täynnä makua.

Hiisi Bruxellensis Lupus
-Radbrew Ivy Mike DIPA 8,5% (Suomi): Paksu, hedelmäinen ja humalainen.

-Founders Mango Magnifico Strong Fruitbeer 10 % (USA): Outo, siirappinen ja hyvin hedelmäinen. Mango kyllä maistuu kovasti ja jälkimaku on tulinen ja pistävä. Jännä olut. Väri lähes oranssia.

- Founders Dark Penance Black Imperial IPA 8,9% (USA): Odottaa räjäyttävää humalaa mutta hyvin mieto ja paahteinen.

-La Quince Vanilla Black Velvet Russian Imperial Stout 9,5 % (Espanja): Ei kovin paksu. Kevyt mutta paahteinen ja hyvin vaniljainen. Pieni lasi maistuu mutta makeus sitten on liikaa.

La Quince Vanilla Black Velvet Imperial Stout


Lisäksi nautittiin kunnon siidereista:

-Dunkertons Court Royale 7,5 % (Britannia): Hyvin omenainen ja makea. Raikas ja pehmeä maku.
Dunkertons Court Royale Siideri


-Les Celliers : Val de Rance Brut 5% (Ranska) Omenainen mutta kuivempi siideri. Kesällä menee liaankin helposti alas kun ei kovin makea.

Val de Rance Brut


Kaiken välissä tietenkin paljon vettä ettei pää kiehu auringon alla.

Loistavaa ruokatarjontaa! 

Löytyi Mexicolaiset Nacho lautaset jossa pulled porkia, erilaisia hampurilaisia (pulled pork, kotitekoinen 200g pihvi, nyyhtökauraa), lihiksiä, aasialaista ruokaa ja liikkuva jäätelökoju!! 
Kyllä herkkupepulle jäätelö kelpaa niin tietenkin ostin Valkosuklaa-Vadelma ja Mustaherukka-Appelsiini jäätelöä! Nami! 

Alkupäivästä sorruttiin tuliseen (habanero kastiketta työnnettiin jonkun verran) Pulled Pork Nacho lautaseen. Aivan herkkua! Rapeita nachoja, itse paahdettua ja savustettua lihaa, papuja ja jalopenoja. Tämä kaikki Malmgårdin Imperial Ipan seurana.

Pulled Pork Nachos ja Malmgård Imperial Ipa


Illalla sitten kun tuli iso nälkä käytiin hakemassa Street Social Burgerista pari annosta. Himoitsin nyyhtokauraburgeria mutta se oli liian pieni mun nälälle. Otettiin iso ja jätti Surf & Surf Burger! Ei parempaa valintaa. 200g kotitekoinen naudanlihapihvi, 100g pulled porkia, juustoa, majoneesia, rucolaa briossisämpylän sisällä. Oli kyllä taivaallista. Ruokajuomana toimi Malmgårdin Emmer IPA.

Surf & Surf Burger ja Malmgård Emmer Ipa
Surf & Surf Burger ja Malmgård Emmer Ipa
Päivä alkoi jo olla paketissa sillä myös tummia pilviä uhkasi taivasta mutta kerettiin vielä hetken nauttia ennenkuin alko kaatosade. Muutama pisara ei kyllä haitannut mutta sitten kun alko kaatamalla ämpärettäin sataa vettä oli pakko lähtee piiloon. Paljon litimärkiä olutystäviä koontu sitten panimoiden telttojen alle tai muutamaan aurinkosuojan alle. Huvittavaa ja hellittävää.Aivan yllättävä ja positiivinen kokemus jäi koko päivästä vaikka ajemmin olin lukenut valituksia..mutta mistä?? Kaikki toimi erittäin hyvin ja nopeasti. Alue oli puhdas ja jonoa ei näkynyt lähes missään. Upeaa myös ihmisten käyttäytyminen ja suuntautuminen olueisiin. Ei häiriköitä, ei spurguja, ei känniläisiä, ei juopottelevia teinejä. Mukava tunnelma ja rauhallinen. Jokainen nautti omasta oluesta ja auringosta.


Hyvin märällä ja hyvällä mielellä palautettiin maksukortit järkkärille ja siirryttiin lämpöiseen BierBieriin (joo ei, ei riittänyt maistiaiset Rautatientorilla, piti tietenkin jatkaa). Lopetettiin ilta suolaisella Geuze olueella ja Maistiaislaudalla :P

Bier Bier Maistelulautanen. Vähän kaikkea mitä hanasta löytyy mm CR/AK Session Ipa, Thornbridge Bracia, jne..

Sitten vain kotiin pienen Ugolinon luokse. Liian kuuma pikkuiselle. Ensi kerralla Ugolino tulee mukaan! :) 

Kiitti ja toivottavasti nähdään taas kesällä 2017! 
Kommentit