Muistan aina lapsena kun isä grillasi pihalla sitruunapuunlehdissä käärittyjä jauhelijapihviä. Tuoksu oli valtava.
Suoraan puusta poimitut lehdet antavat niin sitrunaisen ja paahteisen maun tälle ruoalle.
Lähes jokaisen asukkaan pihalla on sitruunapuu.
Tämä on aika yleinen tapa grillaa jauhelihaa Sisiliassa. Lihakaupoissakin saatat löytää jo valmiina sitruunanlehtiin käärittyjä palleroita ja muita lihoja.
Parhaiten tietenkin onnistuvat hiiligrillissä mutta myös ihan aaltopannulla.
Suomessa näitä lehtiä ei kyllä löydy jos ei satu joku ihme mutta tämän voi korvata sitruunankuoreella (vaikka ei ole sama juttu).
Ensi kerralla kun lähdette lomille poimitkaa itselleen sitruunapuunlehtiä!! :P
800g naudanjauhelihaa
2 rkl parmesaania
Tuoretta persiljaa hienonnettuna
Suolaa
Mustapippuria
-
Tuoreita sitruunapuun lehtiä
-
4:lle
Sekoita kulhossa jauheliha, parmesaani, persilja, suola ja mustapippuri.
Muotoile lihapullia.
Aseta hiiligrillin erilliseen paistoritilään sitruunapuunlehtiä, niin että peittävät sen.
Aseta päälle lihapullat ja peitä nekin lehdillä.
Paista kunnes lehdet ovat hiiltyneet mustaksi ja lihapullat saanut väriä. Käännä sillöin tällöin.
Jos ei ole mahdollista käyttää hiiligrilliä, aaltopannu tai parila sopivat myös mainiosti!
Ps. Sitruunapuunlehtiä on hyvin vaikeaa löytää Suomesta, napatkaa matkoilta mukaan! Reseptin voi kokeilla myös ilman lehtiä. Raastakaa vaikaa sitruunankuoria lihamassan sekaan tai grillatkaa sitruunankuoren suikaleissa! :)
Kommentit
Lähetä kommentti