Kaikkien suosikki Bolognesekastike valmistetaan naudanlihasta. Reseptiä voi silti muunella oman maun mukaan käyttämällä naudanlihan tilalle kanaa ja punaviinin tilalle valkoviiniä! Tästä syntyy hieno, maukas ja lämmittävä kastike, kiitos myös salaiselle aineosalle joka on kaneli! Kaikki kokkailemaan! :)
1 sipuli
1 porkkana
1 lehtisellerin varsi
1 valkosipulikynsi
1 valkosipulikynsi
1 dl valkoviiniä
500 g paseraattu tomaattia
Tuoretta basilikaa
Ripaus kanelia (1/3 tl)
Mustaa pippuria suoraan myllystä
Suolaa
-
400 g tuoretta pappardelle pastaa (Cittarista löytyy)
Paljon tuoretta ja just raastettua Parmigiano Reggiano juustoa!
4 annosta:
Pilko pieneksi paloiksi sipuli, selleri ja porkkana.
Lisää jauhelija ja ruskista ihan hetken.
Lisää valkoviini ja anna porista kunnolla.
Lisää paseraattu tomaatti, suolaa ja pippuria.
Lisää ripaus kanelia antamaan lisää lämpöä ja makua!
Kun kastike on paksu ja valmis, lisää tuore basilika, sekoita ja anna lepäillä kannen alla sen aika kun keität pastan.
Lämmitä vesi kiehuvaksi ja lisää suola.
Keitä pasta ohjeiden mukaan.
Valuta ja siirrä takaisin kattilaan (tietenkin liedeltä pois).
Lisää 2-3 kauhallista kastiketta ja sekoita kunnolla.
Annostele pasta lautasille ja lisää jokaisen päälle lisää kastiketta.
Kommentit
Lähetä kommentti