Peltipizza on Italialainen katuruoka. Sitä saat ainoastaan tavola caldassa ja palanen maksaa noin 1,50-2,00€. Valintoja on monia. Itse päädyn usein aina tähän valintaan sillä se on vaan niin hyvää. Eli perinteinen kinkku-kananmunapizza. Nami Nami! Onnistuu helposti kotonakin!
Pohja:
3 dl kädenlämpöistä vettä (40 astetta)
25g hiivaa
Jauhoja (tarkkaa mittaa ei ole, lisää sen verran kun tarvii)
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
Täyte:
400 g paseraattu tomaattia
2 mozzarellapalloa
100 g kinkkua (Saunapalvi)
3-4 keitettyä kananmunaa viipaleina
Oreganoa
Oliiviöljyä
6 pizzapalaa (Italialaisessa koossa eli isoja) :
Sulata kunnolla hiiva lämpöiseen veteen.
Lisää vähitellen jauhoja ja sekoita käsillä.
Lisää suola ja oliiviöljy ja vaivaa lisää.
Lisää sen verran jauhoja kun taikina tarvitsee ettei jää sormiin enään kiinni.
Lisää vielä pikkasen öljyä ja muodosta taikinapallo.
Taikinapallo pitää olla sileä, pehmoinen ja lämpöinen.
Siirrä pallo kulhoon kuivaan ja lämpimään paikkaan ja anna kohota vähintään 2 tuntia.
Levitä taikina sormilla koko pellin mitaksi. Käytä kaulinta jos vain pakko. Se tappaa kaikki kivat taikinan ilmakuplat joka tekee pohjan hyvin kuohkeaksi.
Levita paseraattu tomaatti pizzapohjan päälle. Ei tarvii jättää mitenkään paljon reunatilaa.
Revi mozzarellapalaisia kunnolla päälle.
Aseta kinkkusiivut ja sitten kananmunavipaleet.
Ripottele oregano.
Paista uunissa 225 astetta noin 15-20 minuuttia.
Ripottele päälle vielä oreganoa ja hius oliiviöljyä.
Leikkaa pizzaa paloiksi ja nauti Italialaisittain eli paperipalaan ja käsin! :)
Nam!!
Kommentit
Lähetä kommentti