Uuniperunat ovat helppo arkiruoka. Tunnetuin täyte on kinkku, katkarapu, sinihomejuusto tai lohi. Mut mitäs jos antaisi vähän lisää potkua näihin perinteisiin makuihin? Jalopeno esimerkiksi sopii loistavasti kinkun kanssa, tuo hieman etikkaisen maun ja tulisuutta ilman kuitenkaan pilata alkumaun täytteestä. Kokeile! :)
8 kpl isoa Rosamunda perunaa
-
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100g savustettua palvikinkkua siivuina
Muutama jalopeno viipale (noin 5-6)
1/3 tl valkosipulijauhetta
Tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
Ripaus oreganoa
Ripaus chilirouhetta
Suolaa
Mustaa pippuria suoraan myllystä
-
Voita
4 annosta:
Pese potut.
Paista potut uunissa 200 astetta noin 2 tuntia. Kokeile haarukalla kypsyys.
Jos potut ovat pehmeitä ja kypsiä haarukka uppoaa helposti mutta jos ovat sisältä kovia jatka paistamista vielä jonkun aikaa.
Valmista kinkkutäyte.
Siirrä tuorejuusto kulhoon.
Leikkaa oikein pieneksi paloiksi, melkein silpuksi kinkkusiivut ja jalopeno viipaleet.
Lisää kulhoon ja sekoita kaikki oikein hyvin.
Lisää sitten mausteet ja yrtit ja sekoita taas.
Laita täyte jääkaappiin maustumaan jonkun aikaa.
Kun potut ovat valmiita tee jokaiseen syvä pitkä viilto ja laita sisälle nokare voita.
Laita päälle vielä täyte ja herkuttele salaatin kanssa! :)
Kommentit
Lähetä kommentti