Le Petite Chatelet Paris


Löysin tämän ravintola hyvin sattumalta, kun selailin Trip Advisoria ja erilaisia ranskalaisia nettisivuja.
Todella hyvin arvostettu paikallisilta ja muiltakin, tämä pikkuinen talo pysyy kuitenki piilossa isoista turistimassoilta ja matkailusivustoista.

Ravintola sijaitsee ihan Pariisin sydämessä. Pieni kivinen ja puinen talo, piilotettu isoilta rakennuksilta, Seinen varrella ja ihan Notre-Damin vastapäätä.
Sisustus on tyypillinen ranskalainen.
Alakerrassa pöydät ovat lähellä toisiaan ja vähän tilaa liikkua, mutta kuitenkin hyvin lämmin ja rento tunnelma.
Yläkerta on taas ihan eri asia, ihanan tilava ja elegantti. Vanhat puiset ikkunat avaavat näkymän suoraan Seineen silloille ja ihana Notre-Dame.

Sijainnin mukaan pitäisi olla kunnon turisti paikka mutta on kyllä ihan muuta!
Päivällä tietenkin heitäkin löytyy syömässä lounasta mutta illalla asia muuttuu totaalisesti!

Käytiin tässä ravintolassa noin vuosi sitten ekaa kertaa ja pitää sanoo että oltiin vähän myöhässä ruokailun kanssa, sillä kaikki asiakkaat olivat jo juomien puolella vaan ja yläkerta oli suljettu. Ravintola oli kuitenkin ihan täynnä ja meidän istutettiin pääoven lähelle.
Ei yhtään kiva paikka mutta mieli muuttu heti kun päästiin ruokailee. Todella hyvää ruokaa!

Päätettiin että ensi kerralla varaudutaan paremmin ja käydään vuosipäivänä syömään taas siellä.
Tällä kertaa varattiin pöytä jo aamulla ja ruokailu klo 19, kun yläkerran sali auke.
Ranskassa täydellinen aika iltaruokailuun ravintolassa on just 19-19.30.

Sitten tulikin yllätys, saatiin ravintolan paras pöytä!! Yläkerrassa ihan ikkunan vieressä josta oli upea näköälä.


Menú listaa ei varsinaisesti ole, kaikki annokset kirjoitetaan ainoastaan ranskaksi isoon liitutauluun joka tuodaan sitten pöydään. Saa valita ihan rauhassa. Menú tosiaan riippuu päivän raaka aineista, niin menú muuttuu joka päivä.

Tarjoilla on 3 ruokalajin menú johon kuuluu alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Ainoa miinus puoli on että saa valita vaan yhden tietyn pääruoan, ja se ei kannata ollenkaan, sillä a la carte annokset ovat hintansa arvoisia!

Tilattiin a la carte listalta alkuruoan, pääruoan ja jälkiruoan. Juotavaksi ranskalainen Rosé viinipullo.

Alkuruoka: kesäkurpitsasta tehty spaghetteja, tuoreita katkarapuja ja hasselpähkinä öljyä. Aivan upea makuelämys!! Rapeat ja raikkaat kesäkurpitsat, tuoreet pehmeet katkaravut ja ihanan makuinen hasselpähkinä öljy!! En olisi ikinä uskonu että katkarapu ja pähkinät sopivat niin hyvin yhteen! Ehdottomasti paras alkuruoka mitä olen ikinä syönyt! Olisin voinut syödä 4 annosta!

20150531_204016


Pääruoka: Pippuri naudan sisäfilee, peruna gratin, kauden vihanneksia ja punaviini-mustapippurikastike. Upea annos! Syötävää oli paljon, liha murea, kypsennetty täydellisesti mediumiksi, kermainen ja pehmeä gratin, rapsakkaat vihannekset ja hyvin mausteinen pehmä kastike! Todella ihanaa!Jälkiruoka: Pehmeä lämmin suklaakakku sahramijäätelöllä! ja creme brulée! Suklaakakku oli ihanan tahmea ja pehmeä, oikea nautinto. Mukana oleva sahramijäätelö oli raikas ja oikein erikoisen elegantin makuinen. Creme brulée oli myös todella hyvää ja molemmissa annoksissa oli pohjassa hedelmäinen yllätys: mansikka ja persikka hilloa! Nami!!

20150531_215853

20150531_215846

Hintataso ei ole todellakaan korkea tämmöiselle ravintolalle. Reilusti halvempi kuin suomessa ja monta kertaa laadukkaampi kuin yleiset hienot ravintolat.
Maksettin 120e yhteensä viinineen jonka kyllä mielellään maksaa näin ihanalle ruoalle, palvelulle, ympäristölle, tunnelmalle ja näköalalle!!!

Alkupalojen hinta vaihtelee 7-11€. Pääruoat 17-30€. Jälkiruoat 7-9€. Viinit 20-30€.
Ruokien hinnat vaihtelevat raaka aineiden saantimahdollisuuksien takia.

Ravintolalla ei ole verkkosivuja. Pöydän voi varata soittamalla sinne tai käymällä paikan päällä vaikka aamulla.

Niinku ranskalaiset sanoavat, ainoa ranskalainen ravintola ei tarjoaa laminoituja menuita viidellä eri kiellellä, mutta ainoastaan ranskaksi ja käsinkirjoitettunu. Yleensä just tauluja.

Saatiin varmistus siitä!!

Suosittelen lämpimästi tätä paikkaa varsinkin jos haluaa paikallisen, romanttisen ja elegantin elämyksen ilman että tarvii tyhjentää kokonaan lompakkoa!!!

39 Rue de la Bûcherie, 75005 Paris, France

20150531_202425

20150531_221628

20150531_221725


20150531_204012

20150531_210346


Käyty 31.5.2015


Kommentit