BROOKLYN BLACKOUT



Tarina kertoo että Amerikassa '70 luvulla oli hyvin kuuma kesä. 
Joka kodissa ilmastointi puhalsi jatkuvasti niin että yksi päivä alueen sähkökeskus ylikuormittui ja johti koko Brooklyn alue blackout:iin. 
Sattumalla kokki oli lomailemassa New Yorkissa samana aikana ja ihmeissään sähkökatkosta katteli Brooklynia rakennuksineen joka oli pimeä ja musta muotokuva. 
Siitä sai inspiraation mustaan ja korkeaan kakkuun joka sai kunniaksi nimen Brooklyn Blackout.

Niinkuin kaikki Amerikkalaiset kakut, tamakin on hyvin korkea eikä leveä. 

Taikinaa ja täytettä tällä reseptillä tulee paljon. Jos haluatte voitte puolittaa annoksia. 
Minä en käyttänyt 2 kakkuvuokaa niinku resepti sanoaa, mutta kaadoin taikinan suoraan uunipellille ja leikkasin reunavuoalla kakkulevyjä. 

Pohjaan:

340g jauhoja
200g voita
520g sokeria
4 kananmunaa
90g kaakaota
2tl ruokasoodaa
2tl leivinjauhetta
320g täysmaitoa
1tl vanilliinisokeria
Ripaus suolaa


Kuorrutus ja täyte:

1,2l kylmää vettä
750g sokeria
1 1/2 tkl hunajaa
190g kaakaota
300g maissitärkkelystä
120g voita

Pohjaan: Vatkaa voi, vanilliinisokeri ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksi kerralla aina vatkaen. Sekoita kulhossa siivilöity jauho, ruokasooda, leivinjauhe ja suola. Jaa jauhot kahteen osaan ja lisää toiseen kaakao. Lisää jauhot vähitelleen kananmunavaahtoon aina vatkaen. Lisää samalla maito ja voi (hieman sulanut) aina vatkaen.

Jakaa taikina kahteen eri kakkuvuokaan ja paista uunissa 180 astetta 30-40min. ( Minä laitoin taikinaan suoraan uunivuokaan joka oli peitelty uunipaperilla ja raunavuolla sitten leikannu kakkulevyt, silloin paistetaan noin 15-20min, kokeile tikulla). Anna jäähtyä kunnolla.

Kuorrutus ja täyte: Kiehauta kattilassa 900ml vettä, johon on lisätty sokeri, hunaja ja kaakao. Ota kattila heti liedeltä pois ku alkaa kuplii. Sulata maissitärkkelys 300ml kylmään veteen ja kaada se suklaaseokseen voin kanssa. Anna jäähtyä kunnolla (mielummin muutama tunti jääkaapissa).

Leikkaa kakkujen yläosat pois (tai käytä taikinajämät jos olet käyttänyt uunivuokaa) ja murskaa ne. 
Leikkaa kakut keskeltä ja täytä kreemillä sitten kuorruta samalla koko kakku. Ripottele murskattu kakkupohjaa ympärille. Koristele pursottimella. :) 

Anna jäähtyä jääkaapissa hetken.

Olkaa varovaisia täytteiden kanssa, älä laita liikaa muuten koko kakku valuu ja lässähtää!!!!! 

Kommentit