RAIKAS MINTTU-KESÄKURPITSAKEITTO


Kesäkurpitsakeitto on Italialainen klassikko. Siihen ei kuulu muuta kuin kesäkurpitsaa, sipulia ja pastaa. Raikkautta ja tuoksua antaa minttu ja basilika. Perinteisesti tätä syödään ripottelemalla reilusti parmesaania päälle mutta on todella herkullinen ilmankin. Tämä keitto on terveellinen ja kevyt! 

1kg tuoretta kesäkurpitsaa
1 sipuli
Tuoretta minttua
Tuoretta basilikaa
1tl tomaattipyreetä
Suolaa
Mustapippuria suoraan myllystä
-
100g lyhyttä pastaa (mielummin leikattu spaghetteja)

4 annosta: 

Pilko sipuli ja paista kattilassa oliiviöljyssä.
Pese ja leikkaa palaiseksi kesäkurpitsa ja lisää kattilaan basilikan ja mintun kanssa.
Lisää kauhallinen vettä ja anna hetken paistua kannen alla.
Lisää 1,5l vettä, suola, pippuri ja tomaattipyree ja anna kiehua reilu tunti.
Maista sillöin tällöin.
Kun liemi on muuttunut hieman paksummaksi tunnin jälkeen lisää pasta ja jatka keittämistä vielä 10min.

Tarjoile mustapippurilla.

PS: Keitosta tulee herkullisemmaksi jos ripottelet tarjoessaan ripaus parmesaanijuustoa päälle mustapippurin kanssa!