ITALIALAISIA PERINTEISIÄ PURSOTETTU MUROTAIKINA KEKSEJÄ


Murotaikinasta tehty keksit ovat Italian perinteiset sunnuntai herkut. Niitä on suklaan, kahvin, pistaasin ja ties kuinka monta eri makuisia vielä.
Murotaikina valmistetaan perinteisesti käsin, mutta on olemassa myös toinen versio jossa pehmeämpi taikina pursotetaan eri muotoihin. Tässä teille pursotettujen keksien resepti sitrus tuoksulla.

375g jauhoja
2 kananmunaa
1 keltuainen
150g tomusokeria
250g huoneenlämpöistä voita
1/2 tl vanilliinisokeria

2kpl sitruunan, mandariinin tai appelsiininkuorta raastettuna

200g tummaa leivontasuklaata
1tl raastettua sitruskuorta (sen minkä olette valinnut)

Noin >30 keksejä:

Laita yleiskoneen kulhoon siivilöity tomusokeri voin, vanilliinisokerin ja sitruksien kuoren kanssa. Vatkaa 10 min.
Lisää kananmunat yksitelleen, aina vatkaen. Lisää keluainen ja vatkaa vielä minuutin.
Lisää lopuksi siivilöity jauho ja jatka vatkaamista kunnes seos muuttuu sileäksi ja jämäkäksi taikinaksi.

Siirrä taikina isoon pursotuspussiin ja pursota uunipaperille haluamasi muotoon pieniä keksejä (ympyröitä, sydamiä, ruusuja, S, 8 tai tikkuja).

Anna keksien levätä kylmässä noin tunti ja paista sitten uunissa 180 astetta noin 10-15min kunnes pinta on kaunis kultainen muttei ruskea.

Anna keksien jäähtyä.

Sulata suklaa hauteella ja lisää sitruskuori. Voit käyttää isoa ja pientä kattilaa jos ei muuta löydy.

Dippaa keksien päät suklaan ja anna jäähtyä ja jähmettyä.

Nauti ihanat keksit vaikka teen kanssa!