KANTTARELLIKANA


Ei ihan vielä ole kanttarellien aika mutta lähellä ollaan. Niin teki mieli kunnon sienikastiketta ja onneksi oli kaapissa sykskyllä poimittuja kuivia kanttarelleja!! Tein niistä herkullisen kastikkeen johon upotin kananrintaa, niin makua irtosi kunnolla!! Tosi nopea ja helppo valmistaa!! :)

800g kananrintafileitä (ohuita)
1/2 sipuli
1 valkosipulikynsi
Nokare voita
2dl kuohukermaa
3dl kuivia kanttarelleja
Tinjamia
Persiljaa
Valkopippuria
Mustapippuria
Suolaa
-
Jauhoja tarvittaessa

4 annosta:

Käytä ohuita kananrintafileitä.

Anna kuivien sienien liota ainakin 1h. Säästä vesi.

Pilko sipuli ja persilja ja paista pannulla voilla.
Lisää kanttarellit, valkosipuli, suola ja mustapippuri ja paista noin 5 minuuttia sekottaen sillöin tällöin. Ota valkosipuli pois.
Kaada pannun sisältö pienen astiaan ja lisää 1dl sienivettä. Survo sauvasekoittimella kaiken kunnolla.
Älä pyyhi pannua sillä rasvassa löytyy kaikki parhaimmat maut.
Laita kanat paistumaan samaan pannuun kuin sienet lähes kypsäksi.
Lisää pannuun sieniseos ja sekoita se kunnolla koko pannuun ja kanojen sekaan.
Lisää kuohuerma, valkopippuri, lisää persiljaa, tinjamia, mustapippuria ja suolaa.
Sekoita kunnolla ja anna muhia noin 10min keskilämmöllä.
Jos tuntuu ettei millään kastike muuttuu paksuksi, lisää 1/2tl jauhoja ja sekoita kovemmalla lämmöllä.
Terjoile heti lämpimänä vaikka uusien perunoiden tai salaatin kanssa.