PERINTEINEN LANTTULAATIKKO




Lanttulaatikko on lempi joululaatikkoni. Sitä valmistetaan aina reilu määrä! Helpompi kuin perunalaatikko mut paljon maukkampi! :D

2 kg lanttua
1/2l vettä
2 dl kuohukermaa
Korppujauhoja
1/2 dl siirappia
2 kananmunaa
Muskottipähkinää
Valkopippuria
Inkivääriä
Suolaa

10:lle

Kuori ja putsaa lantut. Pilko paloiksi ja keitä suolavedessä hyvin pehmeäski.
Säilytä vähän keitinvettä sillä varalta että seosta pystyy pehmentää.
Survo lantut muussiksi.
Lisää kuohukerma, mausteet ja kananmunat. Sekoita kaikki kunnolla.
Kaada voideltuun vuokaan, ripottele korppujauhoja ja muotoile pieniä aaltoja pinnalle lusikalla.
Peitä vuoka foliolla ja paista uunissa 200 astetta reilu tunti.
Ota folio pois viimeisillä 30 min.

Tämäkin laatikkoa voi valmistaa etukäteen, paistohetkellä lisää muutama nokare voita pinnalle ja lämmitä uunissa.