SACCOTTINI AL CIOCCOLATO - SUKLAATASKUJA


Lapsena syötiin aina välipalaksi tämmösiä suklaataskuja. Niitä ostettiin aina leipäkaupasta ja voi nam kun ne olivat tuoreita ja ihan lämpimiä. :) En ole enään hetkeen kyllä syönyt enkä nähnyt näitä leipomoissa. Jossain luin kerran reseptin missä suklaalevy käärittiin taikinaan, niin heti tuli mieleen että varmasti sama kikka toimisi näiden taskujen kanssa vaikka käyttäisin lehtitaikinaa. Menin kokeilemaan ja tässä sitten tulos! Aivan saman makuisia kun lapsuuden suklaataskut! ;) 

5 lehtitaikinalevyä (pakaste)
3 kpl ohuita tummasuklaalevyjä
1 kananmuna
Tomusokeria

10 suklaataskua:

Sulata lehtitaikinalevyt ohjeiden mukaan. Jätä ne kuitenkin hieman kovaksi, sillä ovat sitten helpompi käsitellä.

Leikkaa lehtitaikina levyt kahteen osaan. Kauli pikkaisen ohuemmaksi.

Leikkaa sitten suklaalevyt. Riippuu koosta mutta suurinpiirtein 2 riviä suklaata per pulla. Itse käytin lidlin 100g tummasuklaalevyjä.Käärri suklaapalat lehtitaikinaan ja sulje reunat oikein tiivisti ja kunnolla käsien avulla.


Sekoita kananmuna haarukalla ja voitele reilusti ja tarkasti kaikki pullat.


Lämmitä uuni 220 astetta ja paista pullat noin 15 min, kunnes pinta on saanut kauniin värin.Anna hetken jäähtyä ja ripottele päälle tomusokeria tai kaakao/tomusokeri sekoitusta.

Nauti lämpimänä, sillä suklaa on ihan kreemimäistä ja pehmeetä. Voi syödä myös kylmänä, suklaa kovettuu hieman mutta silti jää pehmeäksi!

Säilyy kyllä pari päivä! :) 

Ps. Voit myös kokeilla valkosuklaata tai pähkinäsuklaata.Kommentit