MAAILMAN PARAS SUKLAAKAKKU




Paras suklaakakku ikinä!! Oikein kuohkea, kostea ja mömmöinen tämä kakku jaksaa aina yllättää!! Hassuin asia on, että tämä kakku ei sisällä ollenkaan kokonaista suklaalevyä, mutta ainoastaan jauhettua kaakaota.
Kuorrutus on todella kiiltävä hunajan ansiosta. Valmistaudu sotkemaan! :)

Pohjaan:

170g jauhoja
100g voita
260g sokeria
2 kananmunaa
45g kaakaota
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
160g täysmaitoa
1tl vanilliinisokeria
Ripaus suolaa


Kuorrutus ja täyte:

6dl kylmää vettä
375g sokeria
1 tl hunajaa
95g kaakaota
150g maissitärkkelystä
60g voita

24 cm kakkuvuoka:

Pohjaan: 
Vatkaa voi, vanilliinisokeri ja sokeri vaahdoksi. 
Lisää kananmunat yksi kerralla aina vatkaen. 
Sekoita kulhossa siivilöity jauho, ruokasooda, leivinjauhe ja suola. Jaa jauhot kahteen osaan ja lisää toiseen kaakao. 
Lisää jauhot vähitelleen kananmunavaahtoon aina vatkaen. 
Lisää samalla maito aina vatkaen.

Kaada taikinaseos voideltuun ja jauhottuun kakkuvuokaan ja paista uunissa 180 astetta 30-40min. 
Kokeile aina tikulla onko kakku kypsä. 
Jatka tarvittaessa paistamista. 
Uunia ei kannata turhaan avata sillä kakku voi hyvin helposti lässähtää. 
Anna jäähtyä kunnolla.

Kuorrutus ja täyte: 
Kiehauta kattilassa 4,5 dl vettä, johon on lisätty sokeri, hunaja ja kaakao. 
Ota kattila heti liedeltä pois ku alkaa kuplii. 
Sulata maissitärkkelys 1,5dl kylmään veteen ja kaada se suklaaseokseen voin kanssa.
Jos seos ei muutu paksuksi siirrä kattila taas liedelle pienellä lämmöllä ja kiehauta uudelleen aina sekottaen niin pitkään kun kreemi paksuntuu. 
Anna jäähtyä kunnolla (mielummin muutama tunti jääkaapissa), välillä sekottaen.

Leikkaa kakun yläosa pois ja murskaa sormilla saatu pala.
Leikkaa kakku keskeltä ja täytä reippaasti kreemillä sitten kuorruta samalla koko kakku isolla määrällä kreemillä. Ripottele murskattu kakkupohjaa ympärille. Koristele vielä pursottamalla kauniisti kreemiä ja ripottelemalla kultaisia nonparelleja. :) Minä leikkasin juustohöylän avulla suklaalastuja ja siveltimen avulla värjäsin kultaiseksi efekti/sävypulverilla.
Anna jäähtyä jääkaapissa hetken tai yön yli.