SPAGHETTIMUNAKAS


Mitä tehdä kun pastaa ja yli? Älä heitä missään nimessä pois, käytä se herkulliseen munakkaan! Täyttävä ja hyvin ruoakaisa munakas syntyy kananmunilla, parmesaanilla ja spagheteilla! Resepti on nopea ja helppo. Voit tietenkin keittää pastaa tätä varten just sillä hetkellä. :) 

Valmista keitettyä pastaa (kuivana riittää 100g)
3-4 kananmunaa
2 rkl parmesaania
Tuoretta persiljaa
Valkosipulin kynsi
Suolaa
Pippuria

Kahdelle:

Jos sinulla ei ole valmista jämäpastaa niin keitä kuivapastaa ohjeiden mukaan kiehuvassa suolavedessä.
Valuta vesi. 
Laita pannulle hieman oliiviöljyä (noin 2rkl) ja lämmitä hetken valkosipulikynnen kanssa.
Lisää pasta pannulle ja sekoita kunnolla. Anna pastan paistua kunnes on pikkaisen rapea. Ota valkosipuli kynsi pois.
Vatkaa kulhossa kananmunat, parmesaani, persilja, suola ja reilusti pippuria. 
Levitä pasta pannulle tasaisesti ja kaada seos pastan päälle.
Heiluttele pannua niin että kananmunaseos peittää ja valuu kunnolla joka puoleen. 
Anna hetken kyspyä kannen alla keskilämmöllä. (noin 2-3 min)
Tarksista munakkaan pohja ja jatka paistamista. Kun pohja on kaunis ruskean värinen käännä munakas ja jatka paistamista vielä hetken.

Tarjoile heti vaikka salaatin kanssa! :)