CARBONARA ALLA BIRRA


Tämän idean sain  Sisilialaiselta kaverilta joka on hyvän ruoan ja oluen ystävä. Menin sitten kokeilemaan ja voi että oli hyvää!!! Makua olueesta ei paljonkaan irtoaa mutta jälkimaussa kyllä tuntuu. Ihan loistava ateria! Nami!!! :D

400g pastaa
-
200g pekonia suikaleina
3dl vehnäolutta (Itse käytin Paulaneria. Tärkeä on että on hyvän makuinen vehnäolut)
-
5 keltuaista
2 rkl parmesaania
Suolaa
Mustaa pippuria suoraan myllystä

4 annosta:

Keitä kiehuvaksi isossa kattilassa suolavesi ja keitä pasta ohjeiden mukaan.

Paista sillä aikaa kun vesi kiehuu pannulla pekonit yhdellä tl oliiviöljyllä. Kun pekonit alkaa ruskistuu muttei liikaa kaada 2dl olutta sekaan.

Vatkaa kulhossa keltuaiset, parmesaani, suola ja pippuri. Lisää seokseen myös 0,5dl olutta.

Kun pekoni on ruskinut ja pasta kypsä kaada pannulle loput oluesta, sekoita ja heitä kypsä pasta suoraan pannulle.
Kaada joukkoon kananmunaseos, sammuta liesi ja pyöritä pastaa niin että kananmuna kypsyy pastan lämmöllä.

Aseta lautasille, ripottele pippuria suoraan myllystä ja tarjoile heti!


Kommentit