TOMAATTINEN KANAKEITTO


Luin kerran tämän keiton ohjeen lehdestä ja heti kyllä välähti mieleen et pitää minunkin joskus kokeilla kun kuulostaa niin erikoiselta ja maukkaalta. Ostin ainekset ja menin keittiöön. En kyllä noudattanu tasantarkkaan ohjetta, en ikinä tee niin. Minusta oli hyvä idea vaihtaa tomaattipyree kunnon tomaattimurskaan ja lisätä chiliä ja hieman pastaa. Lopputulos oli aivan maukas ja mahtava keitto! 

400g kanansuikaileita
4-5 Shiitake sieniä
2 perunaa
2 porkkanaa
1/2 punasipulia
400g tomaattimurskaa
100g parsakaalia
100g pastaa (sim. raketti spaghetti käy erinomaisesti)
Tinjamia
Chiliä
Suolaa
Pippuria

4 annosta:

Pilko punasipuli ja paista kattilassa oliiviöljyssä. Lisää kana ja paista hetken.
Putsaa ja viipaloi perunat ja porkkanat ja lisää kattilaan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja chilillä.
Kaada 1,5l vettä ja anna kiehua rauhassa noin 15min.
Lisää parsakaali ja tomaattimurska. Mausta tinjamilla ja tarvittaessa vielä suolalla ja muilla mausteilla.
Anna kiehua 10min.
Lisää sitten pasta ja viipaloidut shiitakesienet. Anna kiehua vielä 6-7min kunnes pasta on kypsä.
Ripottele päälle tinjamia ja nauti herkullisesta keitosta!