PORTERMISÚ



Tässä nyt toinen resepti minun pienestä projektista. Tällä kertaa valmistan perinteisen Tiramisún jossa savoiardin kostutuksena ei toimi kahvi mutta musta ja paahteinen Porter tyylinen olut. Ehdoton valinta on olut joka on tosiaan paahteinen ja kahvinen. Plussaa on jos myös suklainen. Itse käytin tässä reseptissä Virolaista Põhjalan Must Kuld joka on todella maukas, kahvinen vahva olut. Prosentteja löytyy 7,2.



1 paketti Savoiardi keksejä
2,5 dl olutta (Vahvaa paahteista ja kahvista Porter:ia)
-
3 kananmunaa
250g mascarponejuustoa
3rkl sokeria
Vaniljasokeria

Kaakaojauhetta viimestelyyn ja pikkaisen Espresso muruja


6 annosta: 

Erota kananmunien valkuaiset ja keltuaiset.



Vatkaa keltuaiset ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää varoen mascarponejuusto kananmunavaahtoon aina vatkaen. Lisää 4 rkl olutta ja sekoita.



Vatkaa valkuaiset kovasksi valkoiseksi vaahdoksi.

Sekoita molemmat vaahdot keskenään tosi varovasti, ettei vaan valkuaisvaahto lässähtä.

Vaahdon pitää olla tosi kuohkea.

Kasta savoiardikeksit Porter-olueeseen nopeasti. Niiden pitää imeä nestettä muttei liikaa.

Aseta keksit tarjoiluvuokaan pohjaan riviin. Muodosta niin leivoksen pohja. Ei saa jäädä rakoja.






(Itse käytän avattavaa leipävuokaa ja reunoihin reunakalvoa). Voit myös kasata leivoksen tarjoilulaseihin.



Kaada pohjan päälle mascarponevaahto ja tasoita.



Laita uusi keksirivi vaahdon päälle ja peitä taas kaikki vaahdolla.

Anna Portermisún levätä jääkaapissa mielummin yön yli.

Ripottele päälle kaakaota ja kahvimuruja vasta ennen tarjoilua.









Nauti sateisena kesäpäivänä!!! :D