HONEYBEE CAKE





Kinuskikissan sivuilla oli "Hauskat Kakut tempaus" jossa oli pitkä lista hassuja nimiä ja siitä pitä keksiä ja luoda oma kakku. Ekana osui mieleen Ampparikakku. Amppari: sitruuna, salmiakka, mustaa, keltaista, jääpuikkoa...mutta ei!! Mielestäni mikään ei kuvaa Ampparikakkua paremmin kuin hunaja! Tuunasin sitten tämän hunajakakkupohjan ja täytin hunajakakkukreemillä. Kostea, paahteinen ja kauniin karamellin värinen sisältä. Ei ällömakea mutta herkullinen! Hauska koristelu tuo pirteän ja hauskan mielen kun tämä esillä pöydällä! Nimesin hunajan ja ampparin kunniaksi tämän kakun HoneyBee cake :D


Hunajakakkupohja:

250 g jauhoja
50 g perunajauhoja
3 kananmunaa
1 kananmunan valkuainen
80 ml öljyä
180 ml täysmaitoa
1 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 sitruunankuori raastettuna
150 ml hunajaa
Pieni ripaus suolaa

Hunaja-maitokreemi:

180 g kondensoitu maito
3,5 dl vispikermaa
2 liivatelehteä
2 rkl hunaja
1 tl vanilliinisokeria

Koristelu:

Sokerimassaa (mustaa, keltaista, valkoista)
Lakua

24 kakkuvuoka:

Aloita kreemistä.
Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä reilu 5 minuuttia.
Lämmitä 3rkl vispikermaa ja sulata liivatteet siihen.
Vatkaa kulhossa vispikerma kovaksi vaahdoksi.
Sekoita keskenään kondensoitu maito, kerma jossa liivatteet, hunaaja ja vanilliinisokeri.
Kaada seos varovasti kermavaahtoon ja sekoita hitaasti ja kunnolla kunnes kreemi on tasainen ja kuohkea.
Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin lepäämään reiluksi tunniksi.

Valmista sitten kakkupohja.
Sekoita ja siivilöi kaikki kuivat aineet keskenään.
Vatkaa kananmunat, kananmunan valkuainen ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää aina hitaasti vatkaen öljy.
Lisää sitten hitaasti aina vatkaen maito.
Lisää sitten sitruunan kuori ja vanilliinisokeri.
Lisää siivilöity jauho ja muut kuivat aineet hitaasti niin että taikina ei lässähdä.
Lisää hunaaja ja vatkaa vielä hitaasti niin että kaikki aineet sekoittuu varmasti.
Voitele kakkuvuoka öljyllä ja sitten jauhoilla. Taputa ylimääräset pois.



Kaada taikina ja paista uunissa 180 astetta noin 40 min.
Pinta pitä olla kunnon kultainen väriltään ja näyttää siltä että on pieni kuori.



Kokeile hammastikulla kypsyys mutta ala avaa uunia liian aikasin muuten kakku lässähtää.
Ota kakku pois uunissa ja jäähdytä oikein kunnolla ritilän päällä.



Leikkaa kakku 3 osaksi. Laita jokaisen levyn väliin hunajamaitokreemiä.





Käytä kakkuvuoan reunat ja reunakalvoa avuksi niin saat tasaisen tuloksen.


Levitä vielä oikein ohut kerros kreemiä kakun päälle jos koristelet sokerimassalla.




Kauli sokerimassa ohueksi ja peitä kakku. Koristele mielesi mukaan.
Käytä korostuksiin, jaloille ja sarville lakua.
Koristele vielä kukilla.



Leikkaa vaikka servietit siipien muotoseksi ja aseta kakun viereen.
Hauska ja tarpeellinen esillepano! :)