KESÄCARBONARAPASTA




Kesä on se kausi kun tuhdit pastaruoatkin muuttuvat kevyeksi ja raikkaaksi. Tämä carbonara on just sitä mitä kesällä toivookin. Raikasta kesäkurpitsaa, minttua, basilikaa ja ripaus sitruunankuorta tuttuun tyyliin tapaan! Nam!! :)

400 g pastaa
2 isoa kesäkurpitsaa
1 valkosipulikynsi
3 kananmunaa tai 4-5 keltuaista
2 rkl parmesaania
1/2 sitruunankuori
Tuoretta minttua
Tuoretta basilikaa
Chiliä rouheena
Suolaa
Tuoretta mustapippuria (rouhetta ei jauhetta)

4 annosta:

Laita vesi kattilaan kiehumaan reilulla suolalla ja keitä pasta ohjeiden mukaan.

Pilko todella pieneksi kuutioksi kesäkurpitsa ja paista pannulla oliiviöljyllä, sitruunankuorella, chilillä ja valkosipulikynnellä.

Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitten hienonnetut yrtit.

Paista kesäkurpitsat kunnes ovat kypsiä.

Ota valkosipulikynsi pois.

Vatkaa kananmunat, parmesaani, suola ja pippuri. Raasta joukkoon vielä sitruunankuorta.

Valuta valmis pasta ja kaada sitten suoraan pannulle. Kaada joukkoon kananmuna seos ja sekoita oikein kunnolla.
Sammuta liesi ja anna pastan lämpö kypsentää kananmunan muttei liikaa muuteen kuivuu.

Aseta pasta lautaselle ja ripottele päälle tuoretta minttua, basilikaa, sitruunankuorta ja vähän mustapippuria.


Nami!!!