TULISET KANANRINTAFILEET JA CAYENNEPIPPURI-JOGURTTIKASTIKE




Herkulliset ja maukkaat ruoat vaikka kuinka näyttävät monimutkasilta ja vaikeita ovat oikeasti ehkä maailman simppeli asia. Niinkuin tämä kanaruoka. Nopea, valmistuu noin 20minuutissa, helppo kun ei tarvii kun sekoittaa aineet ja hyvin tulinen ja maukas. Raikas jogurttikastike on kevyt ja antaa tasapainoa tulisuuteen ja friteraukseen. Itse rakastan yrttejä ja mausteita ja käytän niitä jatkuvasti keittiössä. Perinteiset ruoatkin saavat yllättävän maun kun vaan uskaltaa sekoittaa ja kokeilla! 

Kanaan:

800g ohuita kananrintafileitä
1 kananmuna
2 dl korppujauhoja
1 tl juustokuminaa
1 tl kuminan siemeniä
1 tl kuminan siemeniä rouhittuja
1tl cayennepippuria
Ripaus jauhettua valkosipulia
Tuoretta korianteria hienonnettuna
Suolaa

Kastike:

2 dl maustamatonta kevyttä jogurttia
1 tl cayennepippuria
0.5 tl juustokuminaa
1 tl kuminan siemeniä
1 rkl sitruunanmehua
1 valkosipulikynsi
Kourallinen hienonnettua korianteria, minttua ja ruohosipulia
Suolaa

Rypsiöljyä paistamiseen

4 annosta:

Valmista kastike.

Sekoita jogurtti, sitruunanmehu ja mausteet kaikki keskenään. Murskaa valkosipuli niin että siitä tulee tahnaa ja lisää joukkoon. Sekoita oikein kunnolla ja anna levätä jääkaapissa noin 10-15.

Valmista sillä aikaa kana.

Leikkaa tarvittaessa kananrintafileet ohueksi.
Vatkaa kananmuna ja heitä fileet sekaan ja kasta oikein kunnolla.

Sekoita lautasella korppujauho, mausteet ja korianteri. Pyöritä seoksessa kananfileet ja huolehdi että jokapuoli peittyy kunnolla ja korppujauho tarttuu kunnolla.

Paista öljyssä muutama minuutti per puoli ei kovin kovalla lämmöllä.