SYKSYINEN KANTTARELLIPASTA PARMESAANIKREEMISSÄ




Sain mieheni siskolta lahjaksi ison kasan itsepoimittuja kanttarelleja! Voi että olivan ihania!! Nyt kun ovat parhammillaan pitää hyödyntää ja käyttää erilaisiin herkullisiin ruokiin. Lisäksi toin Sisiliasta 2 kg parmesaania niin mitä parempaa yhdistää nämä kaksi ihanaa ainetta ja tehdä niistä kreemimäista syksyistä kanttarellipastaa. Savuisuutta ja rapeutta antaa savuinen speck! Oikea makuelämys!


400g täysjyväpastaa
-
1 l tuoreita kanttarelleja
1 valkosipulikynsi
1 dl kuohukermaa
4 rkl raastettua parmesaania
Tuoretta tinjamia
Tuoretta persiljaa
Suolaa
Mustapippuria suoraan myllystä
-
4 siivua speck:iä

4 annosta:

Leikkaa ohueksi silpuksi speck siivut ja paista rapeaksi pannulla 0,5tl oliviöljyllä.
Laita speck muruset sivuun odottamaan.

Laita pastavesi kiehumaan. Lisää suola kun kiehuu. Anna hetken kiehua kunnolla ja lisää pasta.

Sillä aikaa leikkaa pieneksi paloiksi iso osa kanttarelleista (jätä muutama kaunis pieni sivuun) ja paista samalla pannulla jossa speckin rasva lisäämällä suolaa, valkosipulikynsi ja tuore tinjami.

Ota valkosipulikynsi pois ja siirrä kanttarellit survotusastiaan ja survo sauvasekottimella.

Silla aikaa paista loput kokonaiset kanttarellit. Laita sivuun.

Siirrä tahna taas pannulle.
Lisää kuohukerma, parmesaani, persilja, tinjami ja pippuri.
Anna hetken kuplia niin että muuttuu kauniiksi kreemiksi. Varo kuitenkin ettei paksunnu liikaa sillä parmesaani muuttuu heti kreemiksi.

Valuta pasta ja kaada se suoraan pannulle kreemin päälle.
Lisää kokonaiset kanttarellit ja sekoita oikein kunnolla.
Tarjoile lautasille ja ripottele päälle speck:in murusia, parmesaani lastuja ja tuoretta mustapippuria!

Nauti heti syksyisestä annoksesta!