HALLOWEEN NACHOS



Ensi viikolla on jo Halloween. Tämä yö tuo mukanaan kurpitsoja, noitia ja paljon muutakin. Sopiva juhlaruoka ja myös todella nopea ja helppo on tämä Nacho pelti jossa lyhtykurpitsa ohkentaa kastiketta nachojen päälle! :D Idea tuli selailemalla jotain satunnaisia Halloween ruokakuvia niin päätin soveltaa siihen reseptin. :D




1 pieni ja pyöreä kurpitsa (Itse käytin Hokkaido lajiketta)
-
1 iso pussi nachoja (ei maustettuja)
400 g naudanjauhelihaa
400 g luomu tomaattimurskaa
1 sipuli
1 dl maissia
1 paprika
1 tl cayennepippuria
1/2 tl suolatonta currya
1 tl juustokuminaa
Ripaus kanelia
Tuoretta korianteria
Suolaa
-
Kunnon Guacamolea
Jalopenoja reilusti
Kunnon Cheddar-raastetta

4 annosta:

Pilko pieneksi paloiksi sipuli ja kuullota 1 rkl öljyllä pannulla.
Pilko pieneksi paprika ja lisää pannulle maissin kanssa.
Lämmitä hetken ja lisää jauheliha.
Ruskista kunnolla j alisää sitten tomaattimurska.
Lisää kaikki mausteet ja anna muhia kannen alla noin 10 min kunnes kastike on hyvin paksuuntunut.



Putsaa, leikkaa ja koristele sillä aikaa kurpitsa. Tee iso suu!



Aseta vuokaan tai isolle pellille nachot ja suunnitele paikka kurpitsalle joten jätä se paikka tyhjäksi.



Kaada jauheliha kastike ympärille nachojen päälle pitäämässä mielessä että kastike tulisi kurpitsan suusta.

Ripottele oikein reilusti cheddaria ja laita uuniin 200 astetta ylimpään tasoon noin 5 min kunnes juusto on hyvin sulannut.

Ota pelti pois uunista ja aseta kurpitsa. Muotoile salsa ja nachot sillee että tulee suusta ulos.

Koristele suun lähisto Guacamolella ja jalopenoilla.

Ripottele tuoretta korianteria sinne tänne.

Laita kurpitsan sisään kynttilä ja tarjoile hauska Halloween nachopelti kavereille! :)

Ps. Jos haluan super tulisen yllätyksen ripottele sinne tänne muutama tippa Poppamiehen Ahjo kastiketta :P