AMARETTOJUUSTOKAKKU





Oikein hyvää uutta vuotta kaikille!!! <3



Tänään ruokapöytään Zamponen ja linssien kanssa tuodaan tämä elegantti ja valloittava Amaretto juustokakku!
Amaretto Disaronno likööri on Italialainen klassikko karvasmanteleillä tehtyä ja sisältää myös pienen hedelmäinen maun.
Tätä käytetään paljon jälkiruokajuomana ja leivontaan.
Sopii upeasti juhlapöytään hyvän ja hienostuneen maun ansiosta!
Pikkaisen kultavariä ja tämä simppeli kakku muuttuu juhlapöydän kuninkaaksi! :)
Kokeile!



Pohja:

Amaretto kekskejä
1/3 dl Amaretto Disaronno likööriä

Täyte:

2 dl kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
1 dl Amaretto Disaronno likööriä
3 kpl liivatelehteä

Kuorrutus:

100g tummaa leivontasuklaata
1 dl kuohukermaa

Koristeluun:

Amaretto keksejä
Kultaisia strösseleitä
Kultaista elintarvike-tomuväriä

15 cm avattava kakkuvuoka:

Peitä kakkuvuoan pohja leivinpaperilla, aseta reunat paikoilleen ja laita vuoka kiinni.
Leikkaa ylimääräinen paperi pois ja aseta reunoille vielä reunakalvo.

Aseta pohjalle kauniisti Amaretto keksit ja kastele niitä pikkaisen Amaretto Disaronnolla sudilla.



Laita liivatelehdet astiaan kylmään veteen pehmeentymään noin 5 min ja kun valmiit purist ylimääräset vedet pois.

Kiehauta 3 rkl kuohukermaa ja sulata pehmeä liivate siihen.
Sekoita seos kunnolla niin ei jää sattumia.

Vatkaa kulhossa kuohukerma vaniljasokerin kanssa vaahdoksi.
Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi.
Lisää Amaretto Disaronnoa ja vatkaa vielä kunnolla.
Lisää lopuksi liivate-kerma seos kreemiin ja vatkaa taas kunnolla.

Siirrä kreemi kakkuvuokaan keksien päälle.

Siirrä kakku jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia tai mieluiten yön yli.



Ota varovasti kakkuvuoan reunat pois ja sitten reunakalvo.



Aseta kakku tarjoilulautaseen ja siirrä takasin jääkaappiin.



Palottele suklaa kulhoon.
Kiehauta kuohukerma ja kaada suklaan päälle.
Anna levätä 5 minuuttia ja siiten sekoita tasaiseksi vispilällä.
Anna hetken jäähtyä jos liian kuuma ja kaada sitten kauniisti kakun päälle.

Koristele vielä Amaretto kekseillä ja strösseleillä.
Levitä keksien päälle vielä vähän kultaista tomuväriä pensselillä niin saat hienon efektin kakkuun.

Siirrä jääkaappiin tarjoiluun asti.



Nauti kakusta!!



Ugolino toivottaa kaikille mahtavaa uutta vuotta!!! :)