PASTA AL SUGO DI POMODORO eli PERINTEINEN TOMAATTIKASTIKEPASTA


Tomaatit ovat Italian punaista kultaa. Lähes jokaiseen perinteiseen ruokaa kuuluu tomaatti. Makeita ja syvänpunaisia, kasvavat tonnettain auringon alla. Terveellisiä, täynnä vitamiineja ja hyviä aineita. Salaateissa ja pastoissa, murskattu tai paloina sitä löytyy oikeasti jokapuolelta. 
Lapsena tämä oli minun lempiruoka parsakaalin ja paneroidun kanan jälkeen. Sitä kerjättiin aina! Salaa käytiin aina näykkimässä leipäpalan kanssa pannulta valmistuvaa salsaa. Kyllä, yleinen nimi tälle kastikkeelle on vaan salsa. Salsa al pomodoro tai sugo al pomodoro. Tämä on Italialaisen keittiön A ja Ö. Lähes kaikki pastaannokset saavat alkua tästä. Yksinkertainen, helppo, nopea ja aivan ihanan makuinen tomaattikastike! 
Olen joskus nähnyt ihmisiä lisäävän kermaa tähänkin annokseen mutta älä ainakaan sinä tee tätä virhettä!! 

400g mieluisaa pastaa
2 tölkkiä Mutti tomaattimurskaa (Italialainen ja hyvin käytetty myös Italiassa. Maku on aito)
1-2 valkosipulikynsiä
Tuoretta basilikaa
Suolaa
Oliiviöljyä

4 annosta:

Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan ja lisää suola. Keitä pasta ohjeiden mukaan.
Kaada tomattimurskat pannulle ja lisää noin 1/2tl suolaa ja valkosipuli.
Lämmitä ja keitä noin 5 min kastiketta miedolla lämmöllä.
Sekoita useasti ja varo tarkkaan ettei kastike kuivu pannulle.
Kun kastike on valmis sammuta liesi ja lisää 2rkl oliiviöljyä ja paljon tuoretta basilikaa.
Sekoita kunnolla.

Valuta pasta kun on kypsä ja kaada se pannulle.
Sekoita kaikki huolella.
Aseta lautasille ja lisää haluatessa reilusti raastettua parmesaania.
Nam!

MUISTA!! Aidolla Parmesaanilla on Grana Padano tai Parmigiano Reggiano logo pussissa.
Jos ostat palasina pitää ehdottomasti olla kyljessä kyseisen juuston polttomerkki.
Älä osta halvempia tai mitään pasta juustoa tai muuta raastetta mitä kaupasta löytyy pusseista. Se ei ole aitoa ja maku sen mukaista!