RUISRIISITATTIRISOTTO JA PARMESAANIKANAA




Risotto on kaikille tuttu Italialainen ruoka. Sitä voi myös valmistaa muulla kuin riisillä, esimerkiksi speltillä tai ruisriisillä. Syksyinen väri ja maku sopii hyvin yhteen parmesaanikanaan. Tämä annos on täynnä kuitua ja herkkua masulle sekä silmille!


Ruisriisirisottoon: 

3 dl luomu ruisriisijyviä
1 pieni sipuli
1 pieni lehtisellerin varsi
1 pieni porkkana
1 valkosipulikynsi
1 l kanalientä
1 dl valkoviiniä
Kourallinen kuivattuja tatteja
Nokare voita
2 rkl parmesaania raastettuna
Mustapippuria
Tuoretta basilikaa
Tuoretta persiljaa

Kanaan:

400 g ohutta kananrintafilettä
3 rkl parmesaania raastettuna
Tuoretta basilikaa
Suolaa
Mustapippuria

4 annosta:

Ihan ensimmäisenä laita tatit likoamaan tulikuumaan veteen hetken ajaksi (noin 30 min).
Valmista kanaliemi.

Pilko tosi pieneksi paloiksi sipuli, porkkana ja selleri.
Siirrä isoon pannuun valkosipulin kanssa ja kuullota nokare voilla miedolla lämmöllä.



Lisää tatit ja anna hetken paistua.
Ota valkosipuli pois.
Lisää ruisriisijyvät suoraan pannuun ja pyöritä ihan minuutin ajan, niin että rasva tarttuu ja vähän paahtuu.



Lisää varovasti valkoviini. Sekoita ja anna hetken haihtua.
Lisää 2 dl tattivettä ja sekoita.
Lisää sitten kanaliemi vähän kerrallaan, vaikka pari dl per kerta.



Kun ekat liemi dl on imeytynyt ja haihtunu lisää seuraavat.
Tähän saattaa mennä jonkun aikaa, vähintään 20-25 minuuttia tai kunnes jyvät ovat kypsiä ja neste haihtunut.
Maista jyvät ja kun ovat pehmeät mutta silti pureskeltavaksi (ei puuroa) sammuta liesi.
Lisää riisiin voi nokare ja sekoita kunnolla.



Lisää sitten parmesaani ja hämmennä oikein kreemimäiseksi.
Lisää yrtit ja sekoita.

Laita toisen pannun pohjalle kunnolla parmesaania ja aseta päälle kana.
Peitä kanat vielä parmesaanilla ja laita liesi päälle.
Lisää basilikan lehtiä.
Anna paistua miedolla lämmöllä, sillöin tällöin käännelleen, kunnes kana on kypsä ja saanut kauniin värin.

Tarjoile risotto lautaselle ja päälle sitten kanafilee.

Ripottele vielä päälle hienonnettua persiljaa ja parmesaania.

Nami!